Και στα Critics' Choice Awards ψήφισαν "La La Land"


Μετά τους κριτικούς της Νέας Υόρκης πλέον και τα Critics' Choice Awards, τα οποία αποτελούν πάντοτε μια ασφαλή πρώτη πρόβλεψη για τα Όσκαρ, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ταινία «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ.

Ειδικότερα, το μιούζικαλ του Σαζέλ έφυγε με οκτώ από τα συνολικά έντεκα βραβεία (ανάμεσά τους το βραβείο σκηνοθεσίας αλλά και καλύτερης ταινίας) για τα οποία

είχε προταθεί, κάνοντας ακόμη πιο δυνατή την υποψηφιότητά του για την τελετή απονομής των Όσκαρ.
Το «La La Land» προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου η Έμμα Στόουν απέσπασε το βραβείο ερμηνείας, ενώ στην Ελλάδα θα προβάλλεται από τις 22 Δεκεμβρίου.

Στην υπόθεση του έργου, στο Λος Άντζελες, την πόλη που γεννιούνται και πεθαίνουν τα όνειρα, δύο νέοι ερωτεύονται, προσπαθώντας ταυτόχρονα να φτάσουν τους στόχους τους - εκείνη να γίνει μια διάσημη ηθοποιός, εκείνος να γίνει αναγνωρισμένος μουσικός. Θα καταφέρει η αγάπη τους να επιβιώσει στη σκληρή πραγματικότητα των συνεχών απογοητεύσεων και της απόρριψης; Για τρίτη φορά ζευγάρι μετά τα «Crazy, Stupid, Love» και «Gangster Squad», ο Γκόσλινγκ και η Στόουν τραγουδούν, χορεύουν και συγκινούν στο υπέροχο μιούζικαλ, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ντάμιεν Σαζέλ («Whiplash»).

Tα Critics' Choice Awards, για τους καλύτερους ρόλους της χρονιάς, ξεχώρισαν τον Κέισι Άφλεκ, μικρότερο αδελφό του Μπεν και αμφιλεγόμενο έπειτα από φήμες για σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης, ο οποίος κέρδισε το βραβείο αντρικής ερμηνείας με τον ρόλο του κηδεμόνα του 16χρονου ανιψιού του στο «Manchester by the Sea».

Η Νάταλι Πόρτμαν απέσπασε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας ως Τζάκι Κένεντι στην κινηματογραφική βιογραφία που συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους κριτικούς, ενώ ο αιρετικός «Deadpool» ξεχώρισε αποσπώντας δύο βραβεία.

Στα τηλεοπτικά βραβεία, τρόπαια διεκδίκησαν και απέσπασαν η μίνι σειρά «The People v. O.J. Simpson: American Crime Story», η οποία συνέχισε τη θριαμβευτική πορεία της με τέσσερα συνολικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου αυτού για Best Limited Series or Movie Made for Television, ο οδοιπόρος και ταξιδευτής Άντονι Μπουρντέν του CNN καθώς και τα «Westworld» και «Game of Thrones».

Τη βραδιά παρουσίασε - για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά - ο Τ. Τζ. Μίλερ.

Οι νικητές στις κυριότερες κατηγορίες
Καλύτερη Ταινία - Δράμα
«La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ

Καλύτερος Ηθοποιός – Δράμα
Κέισι Άφλεκ για τo «Manchester by the Sea»

Καλύτερη Ηθοποιός – Δράμα
Νάταλι Πόρτμαν για το «Jackie»

B' Ανδρικός Ρόλος
Μαχέρσαλα Αλι για το «Moonlight»

B' Γυναικείος Ρόλος
Βαϊόλα Ντέιβις για το «Fences»

Καλύτερος Σκηνοθέτης
Ντάμιεν Σαζέλ για το «La La Land»

Καλύτερη Κωμωδία
«Deadpool»

Καλύτερος Ηθοποιός - Κωμωδία
Ράιαν Ρέινολντς για το «Deadpool»

Καλύτερο Καστ
«Μοοnlight»

Καλύτερος Νέος Ηθοποιός
Λούκας Χέτζες για το «Manchester by the Sea»

Keywords
Τυχαία Θέματα