Η «Νέα Ευρώπη» της ακροδεξιάς στη Γερμανία


Δείγματα γραφής για το πως σκοπεύουν να κινηθούν εντός του 2017 έδωσαν οι επικεφαλής των μεγαλύτερων ακροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης που συμμετέχουν σε διάσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων τους στο Κόμπλεντς της Γερμανίας το Σάββατο.

Η επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λε Πεν κατά την ομιλία της, τόνισε πως «βιώνουμε το τέλος ενός κόσμου και τη γέννηση ενός άλλου», σχολιάζοντας την αποχώρηση της Βρετανίας από τη Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν λέω ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να εγκαταλείψουν το ευρώ... Αλλά θα πρέπει να αφήσουμε ανοιχτή τη δυνατότητα αν μια χώρα θέλει

να φύγει» είπε η Λε Πεν, καταχειροκροτούμενη από τους συνέδρους.

Σε άλλα σχόλιά της, για τον Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος εκπροσωπεί τον νεοφιλελευθερισμό.

«Σε ένα κόσμο που οι ΗΠΑ σημειώνουν κλείνονται στον εαυτό τους, ο πατριωτισμός δεν είναι μια πολιτική του χθες, είναι πολιτική του μέλλοντος» υπογράμμισε η Λε Πεν.

Από την πλευρά του, ο Ολλανδός Γκέρντ Βίλντερς τόνισε αναφερόμενος στις γερμανικές εκλογές ότι «η Ευρώπη δε χρειάζεται την Μέρκελ, χρειάζεται την Φράουκε (σσ επικεφαλής του «Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Αυτή η χρονιά θα είναι η χρονιά που επιτέλους θα ακουστεί η φωνή των πολιτών» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ιταλικής «Λίγκα του Βορρά» Ματέο Σαλβίνι, αντιγράφοντας απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία του Ντόναλτ Τραμπ κατά την ορκωμοσία του, είπε πως «Παίρνουμε πίσω τις δουλειές μας, τα σύνορα μας τον πλούτο μας. Παίρνουμε πίσω το μέλλον και τα όνειρα μας».

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ομάδας «Νέα Ευρώπη» (όπως οι ακροδεξιοί πολιτικοί επέλεξαν να αποκαλέσουν τη συνεργασία τους) θα συνεχιστούν και θα ενταθούν εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων που είναι προγραμματισμνεές ανά την ΕΕ εντός του έτους, αρχής γενομένης από την Ολλανδία στις 15 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα