Αποδέχεται την αποχώρηση από την Κοινή Αγορά της ΕΕ η Μέι


Παρά την έντονη πόλωση κατά της ΕΕ που θέλησαν να δημιουργήσουν τις προηγούμενες μέρες σειρά υπουργών της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit, η πρωθυπουργός της χώρας Τερέσα Μέι επέλεξε να εμφανιστεί "ενωτική" στην κόντρα Λονδίνου - Βρυξελλών κατά την ομιλία της στην επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου την Τρίτη.

Η Μέι ανέφερε πως η "Βρετανία θέλει να επιτύχει η ΕΕ και όχι να αποτύχει" και ότι "οι Ευρωπαίοι πολίτες θα είναι ευπρόσδεκτοι στη Βρετανία, ελπίζω και οι Βρετανοί να είναι ευπρόσδεκτοι στην ΕΕ".

Σχετικά

με τις διαδικασίες του Brexit, η Βρετανίδα πρωθυπουργός σημείωσε πως "η απόφαση επικύρωσης για την αποχώρηση από την ΕΕ θα κριθεί από ψηφοφορία και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου".

Σχετικά με το σενάριο του "ήπιου" ή "σκληρού" Brexit, η Μέι ανέφερε ότι «δεν επιδιώξουμε μια συμφωνία με την ΕΕ που θα είναι "μισό - μέσα" - "μισό - έξω"».

Ακόμα, θέλοντας να επιδείξει πυγμή, τόνισε ότι η Βρετανία "θα ξαναπάρει στα χέρια της τους νόμους της" και πως "το Brexit σημαίνει ότι η Βρετανία πρέπει να έχει έλεγχο το ποιος θα έρχεται στο έδαφος μας από την Ευρώπη".

Σχετικά με την επόμενη μέρα στις οικονομικές σχέσεις Βρετανίας - ΕΕ, η Μέι υπογράμμισε ότι δεν προτείνει η χώρα της να είναι μέλος της κοινής αγοράς και προανήγγειλε πως θα επιζητήσει καινούργια οικονομική σχέση με τις Βρυξέλλες.

Στο «μέτωπο» της άμυνας και της ασφάλειας, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε πως το Λονδίνο θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με την Ένωση στα δύο αυτά ζητήματα.

Ακόμα, υποστήριξε πως μια μεταβατική λύση στο Brexit θα είναι προς το συμφέρον και των δύο συμβαλλόμενων πλευρών. Αυτή η περίοδος μπορεί να διαρκέσει δύο χρόνια, όπως είπε η Μέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα