Γεννηματά: Η κυβέρνηση παραδόθηκε κι έφερε ένα νέο μνημόνιο ντροπής


Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά την διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δήλωσε ότι « η κυβέρνηση παραδόθηκε, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ κι έφερε ένα νέο μνημόνιο ντροπής, για πρώτη φορά χωρίς να συνοδεύεται από χρηματοδότηση».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η κυβέρνηση ψήφισε νέο μνημόνιο, το οποίο δεσμεύει

τη χώρα μέχρι το 2021 και οι όροι αυτής της συμφωνίας μοιάζουν με συνθηκολόγηση ηττημένου.

Όπως ανέφερε, «η κυβέρνηση παραδόθηκε στην πραγματικότητα, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ, καθυστέρησε σκόπιμα και αυτή η καθυστέρηση μεγάλωσε τον λογαριασμό». «Η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου δεν υπήρχαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το φθινόπωρο μπήκαν, εξαιτίας της καθυστέρησης», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι τα περιβόητα αντίμετρα είναι παραμύθι. «Δεν υπάρχουν αντίμετρα αν δεν συμφωνήσει ο Τόμσεν και χωρίς υψηλά πλεονάσματα», συνέχισε. «Πρόκειται για απίστευτη απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Πάνω από τη χώρα υπάρχει ένα τεράστιο "πωλείται"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους είπε ότι το μήνυμα από τις περιοδείες της σε όλη την Ελλάδα είναι πως «η δημοκρατική παράταξη ξαναβρίσκει τον εαυτό της και ξαναβρίσκει τον δρόμο της, δυναμώνει συνεχώς και το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο τέλος Ιουνίου είναι το μεγάλο στοίχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα