Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων στα Ιωάννινα


Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω, τρεις Έλληνες και ένας Ιταλός, ως εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα που εισήγαγε ενεργειακά προϊόντα και έλαια από την Ιταλία, με σκοπό τη λαθρεμπορία και την πώλησή τους σαν καύσιμα σε πρατήριο της Θεσπρωτίας.

Οι συλλήψεις έγιναν σε οργανωμένη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας με τη συνδρομή του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, σε πρατήριο καυσίμων στη Ηγουμενίτσα, την ώρα της παραλαβής του φορτίου.

Κατασχέθηκαν περισσότεροι από 32 τόνοι ενεργειακών ελαίων, 24 υπέργειες δεξαμενές

του ενός τόνου, υπέργεια δεξαμενή 31 τόνων και βυτιοφόρο όχημα με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των διωκτικών Αρχών, τα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, τη μεταφορά περίπου τριάντα τόνων χημικών προϊόντων από το λιμάνι του Μπάρι της Ιταλίας στην Ηγουμενίτσα, με βυτιοφόρο που έφερε βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια, το βυτιοφόρο μετέφερε το φορτίο σε πρατήριο καυσίμων στην περιοχή της Θεσπρωτίας, όπου τα μέλη της οργάνωσης ανεφοδίαζαν τις 24 υπέργειες δεξαμενές του ενός τόνου, οι οποίες βρίσκονταν σε οικόπεδο δίπλα στο βενζινάδικο.

Ακολούθως το περιεχόμενο των δεξαμενών διοχετευόταν, μέσω υπόγειας σύνδεσης, σε δεξαμενή χωρητικότητας 31 τόνων, από την οποία τα μέλη του κυκλώματος ανεφοδίαζαν φορτηγά με το συγκεκριμένο «καύσιμο» σε μειωμένη τιμή.

Από το Τελωνείο Ηγουμενίτσας ελήφθησαν δείγματα τα οποία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες τελωνειακές Αρχές για τον προσδιορισμό των αναλογούντων δασμών και φόρων και την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα