Ραφήνα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η οικολογική δράση


Εργαζόμενοι του Οργανισμού, εθελοντές από την εταιρία Αntipollution που προμήθευσε και με χρήσιμο υλικό τη δράση, παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με τους συνοδούς τους, μέλη της ομάδας εθελοντών οικολογικής προστασίας της παραλίας και λουόμενοι συγκέντρωσαν περίπου εκατό σακούλες με το φύκι «Ποσειδωνία», το οποίο τοποθετήθηκε σε ειδικό κοντέινερ.

Στη συνέχεια η εταιρία Νέα Γη θα μετατρέψει τα φύκια σε οργανικό λίπασμα και ο ΟΛΡ θα το διαθέσει

στους σχολικούς κήπους της Ραφήνας.

Στην «πράσινη» δράση που έγινε στο πλαίσιο του 6ου μαθητικού φεστιβάλ Ραφήνας – Πικερμίου με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθησία των μαθητών – μεταξύ άλλων από νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΛΡ Κατερίνα Αδαμοπούλου, ο επόπτης του Οργανισμού Γεράσιμος Αποστόλου και ο συντονιστής της ομάδας εθελοντών οικολογικής προστασίας της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι Αργύρης Κωστάκης. Το παρών έδωσε και ο Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Ζαχαρίας Πελέκης.

Την «παράσταση έκλεψαν» τα δεκάδες παιδάκια που συμμετείχαν στο μάζεμα των φυκιών με πολύ όρεξη, ενώ το συνδύασαν και με παιχνίδι.

Η κ. Αδαμοπούλου δήλωσε στο irafina.gr ότι πριν μπει το καλοκαίρι, θα γίνουν αισθητικές παρεμβάσεις στο Κ. Λιμανάκι, για να γίνει πιό όμορφη η παραλία με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία του φυσικού κάλλους.

Η δράση θα συνεχιστεί και την Κυριακή στις δύο παραλίες Κόκκινο και Μπλε Λιμανάκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα