Έρευνα: Ο εθισμός στα smartphone δημιουργεί ανισορροπία στον εγκέφαλο


Η εξάρτηση από τα smartphone είναι κάτι που υπάρχει και αποδεικνύεται από διάφορες έρευνες. Ωστόσο, πέρα από τις κοινωνικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει, έρευνα παρατήρησε ότι μπορεί να προκαλέσει ζημιά και στον εγκέφαλο.

Η έρευνα παρουσιάστηκε από το Radiological Society of North America κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου. Η μελέτη συμπεριέλαβε τη χρήση φασματοσκοπίας μαγνητικού συντονισμού για να εξετάσει τους εγκεφάλους των εφήβων που ήταν εθισμένοι στα τηλέφωνά τους και στο διαδίκτυο. Συμμετείχαν 19 άτομα με μέσα όρο ηλικίας 15.9 ετών, τα

οποία είχαν διαγνωστεί με εξάρτηση σε internet ή smartphone. Αντίστοιχα, εξετάστηκαν άλλα 19 υγιή άτομα, ίδιας ηλικίας και γένους.

Τα άτομα που είχαν εξάρτηση από το κινητό τους τηλέφωνο και το διαδίκτυο, διαπίστωσε ότι, είχε αλλοιωθεί ο τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου τους. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει χημικές ανισορροπίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρό άγχος και κόπωση.

Οι αλλαγές στον εγκέφαλο θα μπορούσαν επίσης να συνδεθούν με προβλήματα επεξεργασίας πληροφοριών και συναισθημάτων, σύμφωνα με τον Hyung Suk Seo, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κορέας και επικεφαλής της έρευνας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι, η αναλογία του αμινοξέος "GABA" με την την κρεατίνη και την γλουταμάτη (δύο σημαντικά οξέα) - που σχετίζονται με τον εθισμό τους στο κινητό και το διαδίκτυο-ευνοούν την εκδήλωση κατάθλιψης και έντονης ανησυχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα