Επικός Τσακαλώτος: Νιώθω σαν προπονητής που δεν του λέει κανείς πού είναι τα δοκάρια

12:41 1/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Μια από τις γνωστές ατάκες που πετάει με το παροιμιώδες χιούμορ του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει γίνει... viral στο διαδίκτυο.


Μιλώντας χθες στο στο συνέδριο του Economist στην Φρανκφούρτη είπε χαρακτηριστικά: «Νιώθω σαν προπονητής ποδοσφαίρου που ετοιμάζω την ομάδα μου χωρίς κανείς να μου λέει πού είναι τα δοκάρια».

Ο υπουργός Οικονομικών θέλησε με τον γλαφυρό αυτό τρόπο να περιγράψει το πώς επηρεάζει

η αβεβαιότητα που προκαλείται από τις εξελίξεις στο ζήτημα του χρέους της Ελλάδας,

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι είναι κοινή παραδοχή ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε και τώρα ζητά σαφήνεια για το θέμα του χρέους. Θέλοντας, δε, να φανεί αισιόδοξος για συμφωνία τον Ιούνιο είπε ότι «όταν ανέλαβα το 1/5 των πολιτών μου έλεγε συγχαρητήρια και τα 4/5 συλλυπητήρια. Τον Ιούνιο ελπίζω αυτή η αναλογία να έχει αλλάξει».

«Αυτό που ζητάμε από το ΔΝΤ είναι σαφήνεια. Έχουμε 14 μήνες για τη λήξη του προγράμματος. Μου φαίνεται ότι είναι ώρα για το ΔΝΤ να αποφασίσει τι θέλει να κάνει και τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει», είπε ο υπουργός και επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, επομένως και οι πιστωτές της πρέπει να σταματήσουν να «κλωτσούν παρακάτω το τενεκεδάκι» και να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα