Bloomberg: Η Αθήνα δεν θα λάβει καλύτερη πρόταση για το χρέος

11:21 1/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις δήλωσαν στο πρακτορείο Bloomberg ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει στα χέρια της μια σημαντικά βελτιωμένη πρόταση σε σχέση με αυτή που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου για την ελάφρυνση του χρέους όταν αυτό θα τεθεί ξανά επί τάπητος στο Λουξεμβούργο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές

είναι απίθανο να δεσμευτούν σε περαιτέρω λεπτομέρειες των μέτρων πέρα από την επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων που συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Αυτό που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι σαφήνεια για το θέμα του χρέους και αυτό δεν ήταν στο τραπέζι» την περασμένη εβδομάδα, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στο ίδιο συνέδριο, προειδοποίησε ότι η ελληνική οικονομία «δεν μπορεί να αντέξει για έναν ακόμη χρόνο την αβεβαιότητα ως προς το αν θα υπάρξουν κάποια μέτρα για το χρέος ή όχι».


Μια τέτοιου είδους συμφωνία από μόνη της μπορεί και πάλι να μην αποδειχθεί αρκετή για να πείσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να ξεκινήσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Στο άρθρο υπενθυμίζεται ότι ο συμβιβασμός που προτάθηκε για επέκταση 15 ετών στις λήξεις των ομολόγων δεν κρίθηκε επαρκής από το ΔΝΤ.

Το δημοσίευμα του Bloomberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα