Έντονη επίθεση Τραμπ στην Μέρκελ για το προσφυγικό


Σαφέστατες αιχμές κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ άφησε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ, σε κοινή συνέντευξη του στις εφημερίδες «Bild» και «Times», χαρακτηρίζοντας ως «καταστροφικό λάθος» την πολιτική της Γερμανίας να ανοίξει τα σύνορα της σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Τραμπ, η Γερμανία άφησε «όλους αυτούς τους ανθρώπους» να μπουν στη χώρα, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται. «Γνωρίζετε ότι αγαπώ τη Γερμανία, διότι

ο πατέρας μου κατάγεται από την Γερμανία και δεν θα ήθελα να βρεθώ σε αυτήν την θέση» είπε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν μια πολιτική ασφαλών συνόρων από την πρώτη μέρα της ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η Γερμανία πήρε «μια σαφή ιδέα» για τις συνέπειές της παραπάνω πολιτικής από την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου και επισήμανε ότι αντί να δεχτεί πρόσφυγες στο έδαφός της θα ήταν προτιμότερο να είχε δραστηριοποιηθεί περισσσότερο για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία. «Οι χώρες του Κόλπου θα έπρεπε να πληρώσουν γι' αυτό, αφού σε τελευταία ανάλυση έχουν τόσα λεφτά όσο κανένας άλλος» είπε ο Τραμπ. Πρόσθεσε πάντως ότι έχει «μεγάλο σεβασμό» για τηη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα