Έρχεται ο Ομπάμα: "Φρούριο" η Αθήνα, σε επαγρύπνηση η ΕΛΑΣ!


Σε αναβρασμό βρίσκεται η Αθήνα λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία, κατά το Μαξίμου, είναι βαρύνουσας σημασίας για την Ελλάδα και την οικονομία, τί και αν ο Ντόναλντ Τραμπ αναλαμβάνει τα ηνία της αμερικανικής προεδρίας στις 20 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται πυρετωδώς, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνει εντολή για αυστηροποίηση των μέτρων

ασφαλείας, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης με χειροβομβίδα στη γαλλική πρωτεύουσα, κάτω από τη μύτη των αστυνομικών.

Την επομένη του χτυπήματος, οι Αρχές αναμένουν την προκήρυξη ευθύνης, δείχνοντας την τρομοκρατική οργάνωση Ο.Λ.Α., χωρίς να αποκλείονται οι οργανώσεις "Σέχτα Επαναστατών" και "Πυρήνες της Φωτιάς". Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών συγκλίνουν στην Ο.Λ.Α, καθώς η οργάνωση έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες επιθέσεις στο παρελθόν χειροβομβίδες, ενώ είναι η μόνη, που επιτίθεται σε πρεσβείες με όπλα και εκρηκτικά.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, το χτύπημα ήταν συμβολικό ενόψει της άφιξης του Ομπάμα και ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Μάλιστα, οι Αρχές αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε σε σημείο "φρούριο", με δυναμική και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας αστυνομική παρουσία, καθώς οι δράστες επιδιώκουν να περάσουν το μήνυμα ότι μπορούν να χτυπήσουν οπουδήποτε και ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Σε χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου δόθηκε η κυβερνητική "γραμμή" για επαγρύπνηση, καθώς από εβδομάδα καταφτάνει ο Ομπάμα, το πρόγραμμα του οποίου αλλάζει και αντί στην Πνύκα, ο ίδιος θα μιλήσει τελικά στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος καθαρά για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη των αμερικανικών Αρχών ασφαλείας εξέφρασαν τη διαφωνία τους για ομιλία του Ομπάμα σε ανοιχτό χώρο, έπειτα από την χθεσινή έκρηξη απέναντι απόν την ελληνική Βουλή. Υπενθυμίζεται δε ότι η πρόθεση του Ομπάμα να μιλήσει στην Πνύκα ανακοινώθηκε από Αμερικανούς πράκτορες και διπλωμάτες.

Στο μεταξύ, η ΛΑΕ με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλα σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (Ξεκίνημα, το ΕΕΚ, η ΑΡΚ και ο σύλλογος "Γιάννης Κορδάτος") ανακοίνωσαν κοινή συμμετοχή στις διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα.

Στη σχετική ανακοίνωση καλούνται οι πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία την Τρίτη, ενώ σημειώνεται ακόμα η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στις 15 και 16 Νοεμβρίου, μέρες τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το λαό μας και την ιστορία του και επιπλέον σηματοδοτεί τις απαιτήσεις: για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, την γρήγορη προώθηση των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών "μεταρρυθμίσεων", όπως επιδιώκει και το ΔΝΤ, την εξασφάλιση της αμερικάνικης κυριαρχίας στον ενεργειακό πλούτο και τους δρόμους μεταφοράς του στην περιοχή, τις αντιδραστικές λύσεις για το Κυπριακό.

Καθήκον μας, σημειώνουν, είναι η κοινή, διεθνιστική, αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών για τα λαϊκά συμφέροντα και την υπεράσπιση της ειρήνης, για ανεξαρτησία και σύγκρουση με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα συμφέροντα σε κάθε χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα