Τζανακόπουλος: "Πέφτει" τηλέφωνο Τσίπρα - Τραμπ


Αλέξης Τσίπρας θα έχει σύντομα επικοινωνία με τον Ντόναλτ Τραμπ για να τον συγχαρεί για την εκλογή του" είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σχετικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως είναι "υψηλού συμβολισμού, προσθέτοντας πως είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ

θα συνοδεύεται από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, του οποίου οι θέσεις είναι "προωθητικές στις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος".

Σχετικά με το χρέος, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως "θα πρέπει να έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα απομείωσης του χρέους μέχρι το Δεκέμβριο".

Πρόσθεσε πως "η αλλαγή της συμφωνίας και τέταρτο μνημόνιο επιδιώκει μόνο η ΝΔ, διακαής πόθος της οποίας είναι η αποτυχία το τρέχοντος προγράμματος. Στόχος της να επιβάλει μια σκληρή ατζέντα λιτότητας και να την προσφέρει ως αντάλλαγμα για τη ρύθμιση του χρέους".

ΕΣΡ

Σχετικά με την χθεσινή συμφωνία για την ανάδειξη των νέων μελών του ΕΣΡ ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για υποχώρηση της ΝΔ από την πολύμηνη στάση αδιαλλαξίας της και πρόσθεσε ότι "μετά τη χθεσινή θετική εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού παρά τη διαρκή υπονόμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

Υποστήριξε ότι η ΝΔ αναγκάστηκε να υποχωρήσει, καθώς μέχρι πρότινος έθετε ως όρο για συναίνεση τη συνολική κατάργηση του νόμου Παππά, αλλά όπως είπε στη βάση αυτού του νόμου θα προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα υπάρξουν διαβουλεύσεις μεταξύ των νέων μελών του ΕΣΡ ώστε να καταλήξουν στη σχετική τους πρόταση, την οποία αναμένει η κυβέρνηση.

Ως προς το τίμημα, συμπλήρωσε, περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και ανάλογα θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες κατά νόμο ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα