WSJ: Μαλάκωσε τη στάση ο Παππάς για το ΕΣΡ


«Παρά την αρχική συγκρουσιακή στάση της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, που έχει την επίβλεψη διαδικασίας, έχουν μαλακώσει τη στάση τους» αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal σχετικά με τη συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Ελλάδα αργά την

Πέμπτη ξεπέρασαν το αδιέξοδο ως προς τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου της χώρας, αφού σχημάτισαν μια ανεξάρτητη αρχή που θα αναλάβει τώρα την ευθύνη για την οργάνωση της νέας διαδικασίας αδειοδότησης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον αριθμό των αδειών που θα δοθούν, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα, θα αποφασιστεί από τη νέα ανεξάρτητη αρχή.

Στο ίδιο δημοσίευμα, επισημαίνεται επίσης ότι τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούν με προσωρινές άδειες χωρίς να πληρώνουν αλλά και ότι η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου ήταν στο επίκεντρο της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ για να αμφισβητήσει τα κεκτημένα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που -σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ- ελέγχουν την ελληνική δημόσια ζωή.

«Αλλά οι επικριτές της κυβέρνησης λένε ότι η μεταρρύθμιση των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ έμοιαζε περισσότερο με μια προσπάθεια να δημιουργήσει το δικό του δίκτυο σχέσεων εξουσίας με τους νέους ιδιοκτήτες» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Τέλος, το δημοσίευμα της Wall Street Journal καταλήγει επισημαίνοντας ότι η δικαστική υπόθεση έπληξε την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γίνεται αναφορά και στη δημοσκοπική πτώση του κόμματος έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα