Αβάνα: Πρόταση στην Πράγα να πληρώσει το χρέος της με ρούμι!


Πρόταση στη Δημοκρατία της Τσεχίας να αποπληρώσει το χρέος της με εμπορεύματα, μεταξύ των οποίων και ρούμι, κατέθεσε η Κούβα, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών της Τσεχίας και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Κληρονομιά των εμπορικών συναλλαγών της Κούβας και της πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακίας, η οποία το 1993 διασπάστηκε σε Δημοκρατία της Τσεχίας και Σλοβακία, το χρέος

της Κούβας -χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαβουλεύσεις- ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ, σύμφωνα τα τσεχικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Dnes, η οποία επικαλείται την υφυπουργό Οικονομικών της Τσεχίας Λένκα Ντουπάκοβα, η Πράγα εκτιμά ότι η αποπληρωμή σε ρούμι Κούβας είναι «μια ενδιαφέρουσα επιλογή», ωστόσο διευκρινίζει ότι προτιμά «τουλάχιστον ένα μέρος του χρέους να αποπληρωθεί με την καταβολή ρευστού».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Δημοκρατία της Τσεχίας, όπου το ποσοστό κατανάλωσης μπύρας κατά κεφαλήν είναι το υψηλότερο στον κόσμο, εισήγαγε τον περασμένο χρόνο 892 τόνους κουβανικό ρούμι έναντι 2 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα