Αρνητικό πρόσημο βάζουν τα στελέχη των τραπεζών στο ξεκίνημα του 2017

18:36 1/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Η πορεία στην οικονομία αλλά και η κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο φέρεται να απασχολεί και να ανησυχεί τους εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με όσα οι ίδιοι μετέφεραν στους επικεφαλείς των θεσμών με τους οποίους συναντήθηκαν. Οι επικεφαλείς των θεσμών ζήτησαν ενημέρωση για την πορεία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ συζήτησαν και για τα "κόκκινα δάνεια".

Τραπεζικές πηγές ανάφεραν πως αυτό που μεταφέρθηκε στους ιθύνοντες

των θεσμών ήταν πως ενώ το 2016 ήταν έτος σταθεροποίησης, το πρώτο δίμηνο του 2017 μόνο καλά δεν έχει εξελιχθεί, αφού επέστρεψε η αβεβαιότητα, προσθέτοντας πως αντιστράφηκε η τάση του τελευταίου τετραμήνου του 2016, που αφορούσε τη μείωση των επισφαλών δανείων.

Στη συζήτηση εκτός από τα «κόκκινα δάνεια» οι επικεφαλής των θεσμών ζήτησαν ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τονίζοντας ότι θέλουν να προχωρήσουν με ταχύτητα και μάλιστα ότι έχουν φροντίσει να προσφέρουν και τεχνική βοήθεια προς αυτόν τον σκοπό, αλλά όπως τονίζουν τραπεζικές πηγές, αυτό το μέτρο δεν είναι έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή στο άμεσο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα