Wind: Γρήγορο Internet και είσοδος στην τηλεόραση

18:20 1/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Άνοδο παρουσίασε η οικονομική δραστηριότητα της WIND Ελλάς το 2016. Τα συνολικά έσοδα της WIND για το 2016 ήταν 476 εκατ. Ευρώ, αυξημένα από 461 εκατ. Ευρώ την προηγούμενη χρονιά ενώ αντίστοιχη άνοδο σημείωσε και το EBITDA που διαμορφώθηκε στα 91 εκατ. Ευρώ από 84,9 εκατ. Ευρώ το 2015.

«Το 2016 κάναμε συστηματική πρόοδο σε όλους τους τομείς στρατηγικής εστίασης και αυτό αποτυπώθηκε στα

πολύ καλά ετήσια αποτελέσματα» δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης προς τα ΜΜΕ, ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND.

Βασιλιάς στο μερίδιο εσόδων της WIND παραμένει η κινητή τηλεφωνία που συνεισφέρει το 65% στα συνολικά έσοδα της εταιρείας, με τη σταθερή τηλεφωνία ωστόσο να είναι το ανερχόμενο «αστέρι» καθώς ήταν ο τομέας που σημείωσε σημαντική αύξηση στον τζίρο του (11%) και ανέβασε τις συνολικές επιδόσεις της WIND. Η εταιρεία εκτιμά ότι στο τέλος του 2016 κατείχε μερίδιο 26,8 στην αγορά σταθερής (LLU), με 560.000 πελάτες.

Τηλεόραση
Με την αισιοδοξία που της προσφέρουν τα θετικά αποτελέσματα του 2016 αλλά και η αυξημένη ρευστότητα που έχει στο ταμείο της χάρη στην πετυχημένη έκδοση ομολόγου ύψους 250 εκατ. Ευρώ και στην ΑΜΚ ύψους 25 εκατ. Ευρώ που ακολούθησε μέσα στην περσινή χρονιά, η WIND επιβεβαιώνει ότι φέτος θα κάνει είσοδο στην αγορά της τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της WIND, μέσα στο 2017 θα λανσάρει υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης για τους συνδρομητές της, ολοκληρώνοντας έτσι το μπουκέτο των υπηρεσιών της. Μάλιστα προς αυτήν την κατεύθυνση υπέγραψε συμφωνία με τη βέλγικη Zappware που θα είναι ο πάροχος της τεχνολογικής πλατφόρμας ενώ παράλληλα συμφώνησε με τη Vodafone Ελλάδας, να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας ώστε να ενισχύσουν από κοινού το τηλεοπτικό προϊόν τους, παρά το γεγονός ότι θα προσφέρουν αυτόνομα η κάθε μία τις τηλεοπτικές υπηρεσίες στους πελάτες τους.

«Με την είσοδο μας στην αγορά τηλεοπτικών υπηρεσιών, φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους συνδρομητές μας μια εμπειρία ψυχαγωγίας που θα είναι προσβάσιμη οποιαδήποτε στιγμή, από οποιαδήποτε συσκευή επιλέξουν και με ιδιαίτερα ελκυστικό περιεχόμενο. Το Pay TV έρχεται να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία του πελάτη μας» σχολίασε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND.

Data
Ισχυρή άνοδο και στον τομέα των data σημείωσε το 2016 η WIND, καθώς οι χρήστες data με smartphone αυξήθηκαν κατά 30% μέσα σε έναν μόλις χρόνο ενώ διπλασιάστηκε η χρήση data στο δίκτυο της εταιρείας αγγίζοντας τα 5,2 δις. ΜΒ στο τέλος του 2016. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο νέο δίκτυο 4G της WIND που αποτέλεσε το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας από τα μέσα του 2015 και μετά.

Η στρατηγική της διοίκησης να ρίξει το βάρος στην ραγδαία επέκταση του 4G δικτύου είχε ως αποτέλεσμα να τριπλασιαστεί η 4G κάλυψη της WIND μέσα σε 18 μήνες, γεγονός που αποτέλεσε ρεκόρ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και απέδωσε αμέσως καρπούς καθώς στη διάρκεια του 2016 αυξήθηκε από 11% στο 40% η κίνηση των data που εξυπηρετήθηκε από το 4G δίκτυο.

Δίκτυα νέας γενιάς & 100 εκατ. Ευρώ για επενδύσεις

«Το δίκτυο παραμένει η νούμερο ένα στρατηγική μας προτεραιότητα για το 2017» τόνισε ο Νάσος Ζαρκαλής. «Με τη στήριξη των ισχυρών μετόχων μας και την υγιή κεφαλαιακή μας δομή, θα συνεχίσουμε και το 2017 να πραγματοποιούμε επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς όπως οι οπτικές ίνες ως τον τελικό χρήστη ώστε να δημιουργούμε τηλεπικοινωνιακές δομές που έχουν τη δύναμη να δώσουν ώθηση στην εθνική μας οικονομία. Προγραμματίζουμε επενδύσεις ύψους 100 εκατ. Ευρώ για τη φετινή χρονιά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα