"Σκότωσε" έναν Ντεγκά ο Ριμπολόβλιεφ

17:05 1/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Έχασε 63 εκατομμύρια δολάρια ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπαλόβλιεφ από την πώληση του πίνακα «Te Fare» (La Maison)" του διάσημου γάλλου ζωγράφου Πωλ Γκωγκέν σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στον Οίκο Christie`s στο Λονδίνο.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, ο ρώσος δισεκατομμυριούχους και πρώην ιδιοκτήτης του ρωσικού κολοσσού Uralkalia είχε αποκτήσει τον εν λόγω πίνακα το 2008 έναντι του ποσού των 54 εκατομμυρίων

ευρώ ( 85 εκατομμυρίων δολαρίων με βάση την τότε τρέχουσα ισοτιμία).

Την Τρίτη ο Ριμπαλόβλιεφ πούλησε τον πίνακα έναντι 22 εκατομμυρίων δολαρίων (συνολικά έναντι 25 εκατομμυρίων συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας) με βάση την τρέχουσα ισοτιμία, πόσο κατά 74% μικρότερο του ποσού που είχε επενδύσει, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο «Γκογκέν - είναι ένα από τους τέσσερις ζωγράφους, τους πίνακες των οποίων ο Ριμπαλόβλιεφ έβαλε προς πώληση στη δημοπρασία”. – μετέδωσε το Bloomberg, επισημαίνοντας ότι ένας ακόμη πίνακας του Μαρκ Ρόθκο θα εκτεθεί σε δημοπρασία στις 7 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπαλόβλιεφ, η περιουσία του οποίου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, έχει επενδύσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, αγοράζοντας 38 πίνακες διαφόρων ζωγράφων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και του Πάμπλο Πικάσσο.

Keywords
Τυχαία Θέματα