Αποφασισμένη η ΝΔ: Δεν ψηφίζει τα μέτρα παρά τις πιέσεις


Παρά τις πιέσεις από δανειστές και κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να μην ψηφίσει τα μέτρα της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές πως δεν είναι διατεθειμένος να επαναλάβει τη στάση που κράτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το καλοκαίρι του 2015, υπερψηφίζοντας τα μέτρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ

υποστηρίζει πως τα μέτρα είναι άδικα και φορομπηχτικά και οφείλονται στη καθυστέρηση της κυβέρνησης να κλείσει την αξιολόγηση.

Η μη ψήφιση των μέτρων από τη ΝΔ ξεκαθαρίστηκε και μέσω επόσης ανακοίνωσης που εξέδωσε, αλλά και από τρία κορυφαία στελέχη της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης διαμήνυσε πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα τηρήσει τη συμφωνία με τους δανειστές.

ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν είπαμε ούτε ότι θα καταργήσουμε το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο, ούτε go back madam Merkel, ούτε ότι θα εξορίσουμε την τρόικα", είπε και πρόσθεσε ότι "οι υπογραφές που βάζει μια ελληνική κυβέρνηση, όχι η παρούσα, οποιαδήποτε, δεσμεύουν την ελληνική δημοκρατία και άρα η όποια επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να το λαμβάνει υπόψιν".

Παράλληλα, υπογράμμισε πως "στην Ελλάδα δεν έχουν υπογραφεί μελλοντικά μέτρα από την αντιπολίτευση" και τόνισε ότι "η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα του κυρίου Τσίπρα".

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος από τον ΣΚΑΙ τόνισε πως "δεν θα ξεπλύνουμε τα λάθη της κυβέρνησης ψηφίζοντας τα νέα μέτρα που έρχονται λόγω των αποτυχιών της κυβέρνησης και φέρουν την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου".

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως η ΝΔ δεν υποκρίνεται πως έχει τη "μαγική γομολάστιχα" που θα σβήσει τα συμφωνηθέντα με "με ένα νόμο και ένα άρθρο", όπως ισχυριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, επανέλαβε: "Εμείς δεκανίκι της κυβέρνησης δεν θα γίνουμε. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα" και εξήγησε πως το κόμμα του θα πετύχει τους στόχους της συμφωνίας με άλλους τρόπους.

Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση πως αναζητά πολτικό σωσίβιο εντός και εκτός χώρας λόγω της ανικανότητά της να κλείσει την αξιολόγηση, αλλιώς όπως λέει κινδυνεύει με πνιγμό.

Η ΝΔ, την Τρίτη 22 Μαρτίου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως ζητά από τους δανειστές παρεμβάσεις για να ασκήσουν πιέσεις για την ψήφιση των μέτρων.

Η Πειραιώς διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση “αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό”, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μία φορά πως δεν προτίθεται να ψηφίσει τα μέτρα.

"Η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση για αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο. Και να εξηγήσει γιατί αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό για να ψηφιστούν τα μέτρα που, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα, ζητούνται από τη χώρα", ανέφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε πως ίσως, ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται τόσο άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία και διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται η Ν.Δ. να τον διευκολύνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα