Ένα γκολ από το ρεκόρ καριέρας ο Μπεργκ

Η επιλογή του Παναθηναϊκού να μην πουλήσει τον Μπεργκ αλλά να του ανανεώσει το συμβόλαιο, ανταμείβεται εμπράκτως από τον Σουηδό, που θέλει ένα γκολ για να πιάσει το καλύτερο ρεκόρ στην καριέρα του σε μια σεζόν.

O 30χρονος επιθετικός συνεχίζει να σκοράρει... κατά ριπάς, προσθέτοντας την Κυριακή και τον Ολυμπιακό στα φετινά "θύματά"

του. Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν αυτός που με ένα εκπληκτικό βολέ, χάρισε το τρίποντο στον Παναθηναϊκό κι έσπασε το ρεκόρ παραγωγικότητάς του στην Ελλάδα, καθώς έφτασε τα 18 γκολ σε 24 συμμετοχές στη Superleague, όταν πέρυσι σε 27 ματς πρωταθλήματος, μέτρησε ένα τέρμα λιγότερο. Αξιοσημείωτο, δε, ότι τα μισά από αυτά τα γκολ, έχουν έρθει στις πέντε τελευταίες εβδομάδες (6 ματς) , όπου, μεταξύ άλλων, ο Σουηδός μετράει δύο χατ τρικ!

Την ίδια στιγμή, ο διεθνής στράικερ χρειάζεται μόλις ένα γκολ ακόμη για να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση ολόκληρης της καριέρας του. Τη σεζόν 2008-09, ο διεθνής επιθετικός είχε πετύχει 22 τέρματα με την Γκρόνινγκεν στο ολλανδικό πρωτάθλημα, τα 17 στην κανονική διάρκεια κι άλλα πέντε στα play off, ενώ σημείωσε και τέσσερα γκολ στο Κύπελλο.

Με το γκολ στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ο Μπεργκ έφτασε αισίως τα 25 σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται μία ανάσα από το να κάνει νέο προσωπικό ρεκόρ. Και βέβαια φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να μην ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη στα 13 ματς που απομένουν στον Παναθηναϊκό (στο ένα θα εκτίσει τιμωρία ο Μπεργκ), 5 για την κανονική διάρκεια της Superleague, έξι στα πλέι οφ και δύο στο Κύπελλο, ενώ αν προκριθεί στον τελικό, θα γίνουν 14.

Από τα 25 γκολ του Σουηδού, τα 18 έχουν επιτευχθεί στο πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο, 3 στα προκριματικά του Europa League και 1 στους ομίλους της διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα