Αλλάζουν τα δεδομένα στην Καστοριά – Ποιο ήταν τελικά το κίνητρο της δολοφονίας;

Σε αναμονή της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του 52χρονου ταξιτζή και του αστυνομικούΑπομακρύνεται το σενάριο της ληστείας

Δέκα ημέρες μετά τη δολοφονία του ταξιτζή Κοσμά Τζέλιου στην Καστοριά, από τον ειδικό φρουρό, τα σενάρια για το κίνητρο του 33χρονου, όλο και φουντώνουν ενώ οι αποκαλύψεις συνεχίζουν να συγκλονίζουν το Πανελλήνιο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκε το τάμπλετ του άτυχου ταξιτζή το οποίο αναμενόταν να δώσει πολλές απαντήσεις για τα ερωτήματα που γεννήθηκαν από τη μοιραία κούρσα την ημέρα της

δολοφονίας.

Εκτός από το επίμαχο τάμπλετ, φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσουν η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όσο και το άνοιγμα του κοινού τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε ο δράστης μαζί με τη σύζυγό του.

Τα σενάρια της δολοφονίας

Το πρώτο σενάριο είναι και αυτό που ισχυρίζεται και ο ίδιος ο ειδικός φρουρός και είναι αυτό της ληστείας. Μάλιστα, οι αρχές έχουν στα χέρια τους αναλυτικά τους λογαριασμούς του, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι μηδενικοί, με σχεδόν 20 χιλιάδες ευρώ να έχουν κάνει φτερά, κάτι που αν ισχύει, ενισχύει το ενδεχόμενο της ληστείας.

«Όταν μπήκα στο ταξί δεν ήθελα να σκοτώσω. 200 ευρώ χρειαζόμουν. Τον οδήγησα σε μια περιοχή που γνωρίζω κι εκεί έβγαλα όπλο. Ο οδηγός αντέδρασε. Βγήκε από το αμάξι. Εγώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και πανικοβλήθηκα. Όταν επιχείρησε να µε χτυπήσει, τον πυροβόλησα πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε. ∆εν γνώριζα τον οδηγό ταξί που σκότωσα. Ήμουν πιεσμένος από την οικονομική µου κατάσταση», φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Καστοριάς.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η ασυναρτησία των κινήσεών του σε συνδιασμό µε την επαγγελματική του ιδιότητα αποτελούν άλλωστε και τον κύριο λόγο για τον οποίο όσο περνάει ο καιρός γράφεται ολοένα και ένα νέο σενάριο όπως αυτό που θέλει να υπήρξε μεταξύ ανάμεσα σε δράστη και θύμα, μια έντονη διαμάχη για κάποια γυναίκα. Πρόσωπα της πόλης μαρτυρούν μάλιστα ότι πριν από περίπου τρεις μήνες είχαν δει τους δύο άνδρες, τον ταξιτζή και τον ειδικό φρουρό, να λογομαχούν έντονα. Το γεγονός ωστόσο ότι σύμφωνα µε τα λεγόμενα του πατέρα του δράστη, ο γιος του και η νύφη του ήταν ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι που προσπαθούσε να αποκτήσει παιδί, αποδυναμώνει εν μέρει το εν λόγω σενάριο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένα άλλο σενάριο που συζητείται έντονα στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας είναι αυτό που σκιαγραφεί ύποπτες συναλλαγές μεταξύ των δύο ανδρών, που έχουν να κάνουν µε διακίνηση ναρκωτικών και μεταφορά λαθρομεταναστών, πράγμα το οποίο δεν έχει αποδειχθεί. ∆εν θα αργήσει όπως φαίνεται να αποδειχθεί αν το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία και αν οι δύο άνδρες γνωρίζονταν κατά το παρελθόν καθώς έχει διαταχθεί άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα