Αποχώρηση του Χειμωνά από το ΠΑΣΟΚ: «Θα εξαφανιστεί»


Την οριστική αποχώρηση του από τομεάρχης πολιτισμού, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Θανάσης Χειμώνας, με σχετική ανάρτηση του στο Facebook.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χειμωνάς υπογραμμίζει ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Κανείς δεν αντιδρά. Άπαντες κινούνται στη γραμμή: «Εμπρός του ΠΑΣΟΚ

παλικάρια να γίνουμε ο νέος ΣΥΡΙΖΑ». «Κινηθείτε, ω φίλοι, να φέρουμε πίσω τους συριζαίους».

«Ποιους δηλαδή; Αυτούς που μας αποκαλούσαν «γερμανοτσολιάδες; Που πήγανε στον Τσίπρα για να τη χωθούν στο Δημόσιο; Αυτούς που πετούσαν φωτοβολίδες μέσα στον κόσμο στην Αργυρούπολη; Αλήθεια, γιατί ο Κουρουμπλής και η Τζάκρη είναι «προδότες» και αυτοί που τους ψήφισαν «παραπλανημένοι»;» διερωτάται.

Αυτή την τακτική τη χαρακτηρίζει ανήθικη και κοντόφθαλμη εκτιμώντας ότι δεν θα φέρει το παραμικρό αποτέλεσμα.

«Ας μη γελιόμαστε. Το ΠΑΣΟΚ όπως είναι σήμερα δεν έχει κανένα μέλλον. Ακόμα και αν «τσιμπήσει» μια-δυο μονάδες στις επόμενες εκλογές από κάποιους ανανήψαντες συριζαίους, αργά ή γρήγορα θα εξαϋλωθεί τόσο λόγω της μεγάλης πόλωσης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία όσο και λόγω της φυσιολογικής βιολογικής φθοράς των υπέργηρων ψηφοφόρων του».

«Το ΠΑΣΟΚ όμως θα εξαφανιστεί κυρίως επειδή πλέον δεν αφορά κανέναν. Δεν έχει να επιδείξει κάποια ιδεολογία, δεν έχει να προτείνει κάτι καινοτόμο. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά ετεροκαθορίζεται σε σχέση με την Νέα Δημοκρατία. Αγωνιά να δείξει πως δεν είναι δεξΧιο αλλά και να πείσει τους νυν ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα» αναφέρει.

Ως βασικό λόγο της αποχώρησής του αναφέρει τη μετάλλαξη του κόμματος. «Είναι σαν να πρέπει να υποστηρίξω τον Παναθηναϊκό σε ένα ευρωπαϊκό ματς. Απλώς, δεν μπορώ να το κάνω. Δεν εγκρίνω τις απόψεις του, τις θέσεις του- δεν είμαι καν σίγουρος ποιες ακριβώς είναι οι απόψεις και οι θέσεις του. Δεν βρίσκω να έχω κοινά μαζί του, να με εκφράζει. Από τη στιγμή λοιπόν που δε συμφωνώ με ένα κόμμα γιατί να μένω;» υπογραμμίζει.

Κλείνοντας ευχαριστεί τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο «για το ότι πίστεψε σε μένα και με στήριξε βάζοντάς με στα ψηφοδέλτια, και τοποθετώντας με στη θέση του Υπεύθυνου Πολιτισμού» και την νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά «για τη στήριξη που μου παρείχε όταν ήταν υπεύθυνη Τύπου, το 2012, αλλά και τον πρώτο καιρό της προεδρικής της θητείας. Μετά φυσικά τα πράγματα άλλαξαν…».

Keywords
Τυχαία Θέματα