Ο Τζανακόπουλος "έπλεξε" το εγκώμιο του πακέτου του Eurogroup


Με... "βιτρίνα" τις φοροελαφρύνσεις η κυβέρνηση της Αριστεράς "χρυσώνει το χάπι" για το πακέτο του Eurogroup, το οποίο φέρνει πίσω στην Αθήνα την τρόικα μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Δια του εκπροσώπου του το Μέγαρο Μαξίμου, πανηγυρίζοντας για τα σκληρότερα μέτρα της επταετίας ύψους 3,6 δισ. ευρώ και "βαφτίζοντάς" τα "μεταρρυθμίσεις",

υπεραμύνεται της δραματικής υποχώρησης της κυβέρνησης μπροστά στις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες την Τρίτη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι το πακέτο του Eurogroup είναι το πιο σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

"Για κάθε ευρώ επιβάρυνσης, που θα νομοθετείται, θα υπάρξει και ένα ευρώ ελάφρυνσης, που θα ψηφιστεί", είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, "χθες όλες οι πλευρές έκαναν βήματα, ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές των δημοσιονομικών προβλέψεων για τη μετά τη λήξη του προγράμματος περίοδο".

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα πως «μετά τη χθεσινή πρόοδο, με υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές, τώρα είναι η ώρα και για τη Γερμανία να βαδίσει στο δρόμο του ρεαλισμού».

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ακόμα ότι «αναμένουμε και από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ να κάνει πίσω από την παράλογη απαίτηση για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για μια δεκαετία» και πως πρέπει να υιοθετήσει μια εποικοδομητική στάση ώστε να συμφωνηθεί η μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα