Απειλές σε φυλακές της Μαδρίτης εναντίον του τρομοκράτη: "Θα σου κόψουμε τον λαιμό"


Απειλές πως θα τον σκοτώσουν δέχτηκε ο Ντρις Ουκαμπίρ, που συνελήφθη ως ύποπτος για τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς.

Κρατούμενοι των φυλακών Soto del Real της Μαδρίτης, όταν τον αντίκρισαν άρχισαν να φωνάζουν "Θα σου κόψουμε τον λαιμό μόλις βγεις στο προαύλιο", ενώ άλλοι φώναζαν "Γαμ... τρομοκράτη", σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.



Ο

Ουκαμπίρ είχε παραδοθεί μόνος του στο αστυνομικό τμήμα της κωμόπολης Ριπόλ, όταν κυκλοφόρησε η φωτογραφία του στις ειδήσεις. Την Τρίτη είπε σε δικαστή ότι αυτός είχε νοικιάσει το λευκό Fiat φορτηγάκι που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στη Λας Ράμπλας, αλλά νόμιζε, όπως υποστήριξε, ότι το όχημα θα χρησιμοποιείτο για μεταφορά επίπλων.

Ωστόσο, ο δικαστής Φερνάντο Αντρέου έκρινε ότι υπήρχαν εύλογες ενδείξεις της ανάμειξης του Ουκαμπίρ στην επίθεση και διέταξε την κράτησή του με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, του φόνου και της κατοχής εκρηκτικών. Ο Μαροκινός κρατείται στην απομόνωση για λόγους ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα