Εκκενώνεται το Τέξας λόγω της ισχυρότερης καταιγίδας των τελευταίων ετών


Η κατά πολλούς σφοδρότερη καταιγίδα των τελευταίων 12 ετών στην ηπειρωτική Αμερική κατευθύνεται προς το επίκεντρο της βιομηχανίας πετρελαίου στις ΗΠΑ, το Τέξας.

Η καταιγίδα Χάρβεϊ αναμένεται να φτάσει στις όχθες των ΗΠΑ την Παρασκευή το βράδυ ή Σάββατο πρωί τοπικής ώρας (πρωί ή απόγευμα ώρα Ελλάδας,

Σάββατο), με ένταση ανέμων μέχρι και 125 μίλια ανά ώρα (201 χλμ/ώρα). Η καταιγίδα ενδέχεται να ανυψώσει τη στάθμη της θάλασσας μέχρι και 12 πόδια (3,7 μέτρα) και να φέρει μέχρι και 35 ίντσες (97 εκατοστά) βροχής σε τμήματα της πολιτείας του Τέξας, όπου μαζί με το βόρειο Μεξικό και τη Λουιζιάνα ισχύουν προειδοποιήσεις για πλημμύρες.

As #HurricaneHarvey intensifies - remember to #PlanAhead.
☑️https://t.co/FMdmvohypy
☑️https://t.co/YL56ldeqoW
☑️https://t.co/t1s4AL3B47 pic.twitter.com/tpXmOK70ug

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 24 Αυγούστου 2017

Λόγω του κινδύνου υπάρχουν μαζικές εκκενώσεις περιοχών και ακυρώσεις της έναρξης του νέου σχολικού έτους σε κοινότητες κατά μήκος των παραλίων στο νότιο τμήμα του Τέξας, από το Κόρπους Κρίστι έως το Γκάλβεστον, όπου κατοικούν συνολικά 5,8 εκατομμύρια άτομα.

Οι εταιρείες ενέργειας έχουν κλείσει διυλιστήρια σε παράλιες περιοχές, ανακαλώντας εργαζόμενους από πλατφόρμες εξόρυξης στον Κόλπο του Μεξικού, ενώ παράλληλα έχουν αναστείλει την εξόρυξη πετρελαίου σε περιοχές του νότιου Τέξας, από χθες. Τα τέσσερα διυλιστήρια που κλείνουν έχουν συνολική ικανότητα παραγωγής αργού 840.000 και πλέον βαρελιών τη μέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα