Αμερική: Το FBI αναζητεί το "βαθύ λαρύγγι" της διαρροής εγγράφων στο Wikileaks

14:07 9/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Έρευνα με στόχο να εντοπίση το "βαθύ λαρύγγι" της διαρροής απόρρητων εγγράφων από τη CIA στο Wikileaks διεξάγει το FBI. Έγγραφα που περιγράφουν τις δυνατότητες ψηφιακού πολέμου και το ψηφιακό οπλοστάσιο που διαθέτει η μεγαλύτερη υπηρεσία του κόσμου.

Παράλληλα, η δήλωση του επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος προειδοποίησε

τους Αμερικανούς ότι δεν θα πρέπει να έχουν προσδοκίες για απόλυτη ιδιωτικότητα, λόγω της διαρροής των πληροφοριών της CIA έχει προκαλέσει αίσθηση.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης αναλαμβάνει το FBI, καθώς βάση νόμου, η CIA δεν μπορεί να διεξάγει επιχειρήσεις εντός του αμερικανικού εδάφους. Επιπλέον, το FBI έχει επιφορτιστεί με τον έλεγχο των υπαλλήλων της CIA. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία η έρευνα επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο τα απόρρητα έγγραφα διέρρευσαν από τη CIA, αν δηλαδή πρόκειται για hacking απ έξω ή αν πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση Σνόουντεν, δηλαδή για βαθύ λαρύγγι (wistleblower).

Ειδικοί και στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών που μιλούν στα αμερικανικά media υποστηρίζουν πως τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι αληθινά και τα όσα περιγράφονται ισχύουν και ως εκ τούτου δημιουργούν ουσιαστικό πρόβλημα στις επιχειρήσεις της CIA.

Από το καλοκαίρι, CIA και FBI έχουν συλλάβει τρία συνολικά άτομα για υπόθεση διαρροής απόρρητων εγγράφων και προγραμμάτων, η έκτασης της υπόθεσης προσδιορίζονταν τότε ως Snowden 2.0 και όλα τα στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί έδειχναν εργολάβο της NSA.

Keywords
Τυχαία Θέματα