Αφορολόγητη η 13η σύνταξη λέει η κυβέρνηση


Το ποσό της 13ης σύνταξης που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας προς περίπου 1,5 εκατ. δικαιούχους θα είναι αφορολόγητο, τόνισε τη Δευτέρα το πρωί ο υφυπουργός Εργασία, Αναστάσιος Πετρόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σημείωσε επίσης

ότι εξετάζεται να δοθεί το επίδομα και σε όσους εκκρεμεί η σύνταξή τους.

Ο κ. Πετρόπουλος διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν πρόκειται να πάρει κάτω από 300 ευρώ ενώ ξεκαθάρισε ότι για τον υπολογισμό του πλαφόν θα συνυπολογίζονται αθροιστικά οι συντάξεις που λαμβάνει και όχι το ΕΚΑΣ ή άλλα επιδόματα Όπως είπε για 500.000 συνταξιούχους το έκτακτο βοήθημα ισοδυναμεί με την 13η σύνταξη.

Αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια που δεν απαιτούνται για την χορήγηση του βοηθήματος είπε ότι "αν τα βάζαμε τα χρήματα θα τα δίναμε το 2017 ενώ έπρεπε να τα δώσουμε το 2016".

Πρόσθεσε ότι μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί σε όλους το έκτακτο βοήθημα.

Ακόμη τόνισε ότι το ποσό που δίδεται είναι ασφαλές και δεν έχει ρίσκο αν προκύψουν τυχόν διαφορές όταν κλείσει τον Φεβρουάριο το ύψος των εσόδων. Όπως είπε ότι έως τον Σεπτέμβριο του 2017 θα έχουν απονεμηθεί 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν εδώ και χρόνια. Σχετικά με την διαπραγμάτευση και τις απαιτήσεις του ΔΝΤ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η απαίτηση για κατάργηση της "προσωπικής διαφοράς".

Keywords
Τυχαία Θέματα