Mini Countryman: Πολυσχιδές


Σε ξελασπώνει. Όχι μόνο στις εκτός δρόμους διαδρομές αλλά και σε όλες τις δραστηριότητες: Στην καθημερινή οδήγηση, τα οικογενειακά βάρη και όταν …ξεφορτώσεις μπορείς να το απολαύσεις με αρωγό τις αθλητικές του επιδόσεις. Το Countryman έχει όλο το πακέτο. Είναι λίγο crossover, έχει πρακτικούς χώρους και εξαιρετικές επιδόσεις – το τελευταίο εξαρτάται και από τον κινητήρα που θα επιλέξεις, αν και πλέον η οικονομία καυσίμου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το νέο Countryman, πάτησε στη δεύτερη γενιά, και λανσάρεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας. Με Life

Style χαρακτηριστικά, το νέο μοντέλο έχει άφθονες δόσεις μοντέλου ελεύθερου χρόνου. Είναι τρέντι αλλά πάνω απ όλα έχει τα γονίδια μας BMW. Η «μαμά» εταιρεία που έχει δώσει ότι καλύτερο για την αναζωογόνηση μιας φίρμας, που ήταν ( πριν από 15 χρόνια ) ξεγραμμένη.

Η νέα γενιά Countryman έχει εξελιχθεί. Σχεδιαστικά και τεχνολογικά. Σαφώς, το βασικό σχεδιαστικό «καλούπι» που του έδωσε και μια εξαιρετική εμπορική πορεία ( από το 2010 που πρωτοεμφανίστηκε έως και σήμερα έχει πουλήσει 550.000 οχήματα) παρέμεινε σχεδόν ίδιο, με πολλές νέες πινελιές να αφορούν τα φωτιστικά σώματα και άλλα σημεία. Είναι επίσης, πιο μεγάλο. Οι εξωτερικές διαστάσεις του αμαξώματος αυξήθηκαν κατά 19 εκατοστά ως προς το μήκος και τρία εκατοστά ως προς το πλάτος – ενώ μεγάλωσε και το μεταξόνιο κατά 7,5 εκατοστά, πάντα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Οι παραπάνω αυξητικές τάσεις χάρισαν ένα ακόμη πιο ευρύχωρο σαλόνι που μπορεί να φιλοξενήσει «ακούραστα» τέσσερις επιβάτες. Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης μπορεί να εκμεταλλευτεί τα συρόμενα και διαιρούμενα πίσω καθίσματα που αυξομειώνουν τον χώρο φόρτωσης. Ο χώρος των αποσκευών ξεκινάει από τα 450 λίτρα και μπορεί να αγγίξει τα 1400 λίτρα ανάλογα με τη θέση αναδίπλωσης των καθισμάτων.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό του υπάρχει το head up display, μέσω του οποίου προβάλλονται αρκετές λειτουργίες στο παρμπρίζ, ενώ ξεχωρίζουν στα γκάτζετ η ασύρματη φόρτιση του κινητού και η online σύνδεση, όλα αυτά μέσω ενός πλήρους συστήματος πολυμέσων.

Το μικρότερο μοτέρ βενζίνης για το Mini Countryman είναι αυτό των 1,5 λίτρων με 136 ίππους ενώ το μικρότερο ντίζελ είναι 2λιτρο και αποδίδει 150 ίππους ενώ υπάρχει και έκδοση με 190 ίππους. Όλες οι εκδόσεις μοτέρ μπορούν να συνδυαστούν με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, εκτός από την έκδοση βενζίνης που έχει κιβώτιο έξι σχέσεων.

Το νέο μοντέλο προσφέρεται ήδη στην ελληνική αγορά με τις τιμές του να ξεκινούν από τα 26.970 ευρώ για τη βενζινοκίνητη έκδοση με τον κινητήρα των 1.5 λίτρων ενώ τα ντίζλε Countryman κοστίζει από 32.400 ευρώ στη δίλιτρη έκδοση Cooper D των 150 ίππων και από 35.450 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα