«Μια αγκαλιά χρώματα»: Εκδήλωση για τους ανήλικους πρόσφυγες από την Ηλιακτίδα

13:08 20/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι ανήλικοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη δομή της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑΣ, οι εκπαιδευτικοί τους και η ΣΕΠ από το Υπ. Παιδείας με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού διοργανώνουν αύριο, Τρίτη 21 Μαρτίου, ανοιχτή εκδήλωση-γιορτή με τίτλο: «ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ» για να παρουσιάσουν τα έργα τους, τα όνειρά τους και για να γνωριστούν και να διασκεδάσουν με συνομηλίκους τους από άλλες δομές φιλοξενίας αλλά και της πόλης μας.

Η

γιορτή περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής, αφήγηση παραμυθιών, πολυπολιτισμική κουζίνα, κουκλοθέατρο, μουσική κλπ.

Η γιορτή θα γίνει στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου στον 1ο όροφο, την Τρίτη 21 Μαρτίου από τις 4.30-9.30μ.μ.Tο πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας Δημοτικού ( 4.30- 6.30μ.μ) και σε εφήβους (6.30-9.30μ.μ).

Στην εκδήλωση επίσης θα συμμετέχουν:

Οι Συντονιστές Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας από Μόρια και Καρά Τεπέ με δράσεις και παρουσιάσεις εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων, οι οργανώσεις ΠΑΙΔΙΚA Χωριά SOS και η οργάνωση SAVE THE CHILDREN.

Μεταξύ των άλλων θα περιλαμβάνει:

Ταινία animation παραγωγής του εργαστηρίου οπτικοακουστικής δημιουργίας που λειτουργεί στην πτέρυγα των ασυνόδευτων στο ΚΥΤ Μόριας με υπεύθυνο τον κ. Θωμά Παππά. Η ταινία έχει τίτλο «The Flying Cat».(παρουσίαση από ΣΕΠ Μόριας Παύλου Δ.)

Εικαστικά έργα των ενηλίκων στο κέντρο της Μόριας, που έγιναν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δράσης για ενηλίκους, σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς ( υπεύθ.: Αντωναράκου Ειρήνη, ΣΕΠ Υπ. Παιδείας και Α. Κουράκη και Σοφ. Μαντζανίδου) των Γιατρών του Κόσμου.

Παρουσίαση του Νowruz από Ιρανή πρόσφυγα σε συνεργασία με τη ΣΕΠ της Μόριας Αντωναράκου Ειρ. (στο Ιράν, Κουρδιστάν, και Αφγανιστάν γιορτάζεται ως Πρωτοχρονιά και πρώτη μέρα της άνοιξης και εορτάζεται στις 20 & 21/3/2017 »

Παρουσίαση της Δράσης: «Πετάνε τα όνειρα». Στις 15 Μαρτίου από τα campς Χίου, Λέσβου, Σάμου υψώθηκαν ταυτόχρονα χαρταετοί από τα προσφυγόπουλα με θετικά μηνύματα από τους εκπαιδευτικούς ΣΕΠ του Υπ. Παιδείας (Ορφανίδου Ό. και Παύλου Δ.) σε συνεργασία με ΣΕΠ Σάμου και Χίου.

Δράσεις των Παιδικών Χωριών SOS σε Καρά Τεπέ σε συνεργασία με τις ΣΕΠ του Καρά Τεπέ(Μπούρατζη Β., Ορφανίδου)από Παιδικά χωριά SOS (παρουσίαση παραμυθιού και κατασκευές).

Θα παρουσιαστεί μέρος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑΣ με δράσεις μουσικές, ζωγραφικές , προβολής της ταινίας «ΕΙΡΗΝΗ» της Υπ. Αρμοστείας, βιωματικό παιχνίδι για τη διαφορετικότητα.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και η οργάνωση Save the Children με προγράμματα για παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα