Τσίπρας: Και η αξιολόγηση θα κλείσει και το χρέος θα πάρουμε


Με το "αφήγημά" του για συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για πολιτικό momentum στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του χρονοδιαγράμματος, επισημαίμνοντας δε πως υπάρχουν πολλοί "παίχτες",

που θέλουν εδώ και τώρα λύση στο χρέος.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως μετά από μια οκταετία διαρκών μεταθέσεων χρόνου και πολιτικών αποφάσεων μετακύλισης του χρόνου και παρέλκυσης είναι τώρα πολύ περισσότεροι αυτοί που επιθυμούν να τεθεί ένα τέλος στο ελληνικό δράμα.


Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε δηλώσεις των Γ Ντάισελμπλουμ, του Τ. Ρέγκλινγκ, του Μ. Ντράγκι και Ζ. Κ. Γιούνκερ, με τις οποίες τονίζουν ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για την ρύθμιση του χρέους.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι καθώς στην Ευρώπη δημιουργείται μια ευνοϊκή συγκυρία, ανοίγει ένα παράθυρο να βγούμε από την κρίση και να απαλλαγούμε από την Επιτροπεία, επισήμανε.

Είναι ρεαλιστικό και απολύτως αναγκαίο να κλείσει η διαπραγμάτευση ώστε στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να έχουμε την απόφαση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων, συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα ως το 2018 και των μακροπρόθεσμων.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να κλείσει την αξιολόγηση, αλλά και την άρνησή της να δεχθεί παράλογα μέτρα και απαιτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα