Formula1: Το πρωτάθλημα αρχίζει


Ο Χάμιλτον, ο Νίκο Ρόσμπεργκ και ο μικρός Μαξ Φερστάπεν, θα ήθελαν πολύ να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να δουν από κοντά – ή ακόμη και να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους, πίσω από τα μονοθέσια του Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, του Φαρίνα και του Φεράρι, που έδωσαν το δικό τους ρεσιτάλ, στα πρώτα χρόνια της γέννησης της Formula1. Πότε; Το 1950!

Η Formula1 κλείνει αισίως 67 χρόνια. Μια πορεία που χαράχτηκε από οδηγούς – θρύλους, που ο θόρυβος των μεταπολεμικών μονοθέσιων ακόμη ηχεί στα αυτιά των ρομαντικών, ρετρό οπαδών.

Η κορωνίδα

του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Formula1 έχει τις ρίζες της λίγο μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1947, ο πρώτος ανεπίσημος αγώνας με μονοθέσια φέρνει ρίγη συγκίνησης σε χιλιάδες βρετανούς που έχουν συγκεντρωθεί στην πιο διάσημη – αυτοσχέδια τότε – πίστα, στο Σίλβερστόουν.

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίρνει σάρκα και οστά το 1950. Διοργανώνεται ο πρώτος αγώνας στο Σίλβερστόουν, ένα γκραν πρι στο οποίο νικητής αναδεικνύεται ο Τζουζέπε Φαρίνα και ο οποίος κέρδισε και το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς. Την επόμενη χρονιά ο Χουν Μανουέλ Φάντζιο – που τρέχει με Alfa Romeo 158 – καταπλήσσει τα πλήθη. Είναι ο οδηγός που θα κερδίσει συνολικά, τη δεκαετία του 50, τέσσερα ακόμη πρωταθλήματα. Εκείνη την περίοδο διακρίνεται και ο Αλμπέρτο Ασκάρι, με Ferrari 500. Λίγα χρόνια αργότερα, ο ίδιος ο Φεράρι, θα φτιάξει μονοθέσιο, το οποίο θα αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 300χλμ./ώρα.

Από 1950 στο σήμερα

Στο φετινό πρωτάθλημα συμμετέχουν 10 ομάδες, 20 οδηγοί. Θα τρέξουν σε 20 διαφορετικές πίστες στο όλο τον κόσμο. Τον χορό των γκραν πρι θα ανοίξει και αυτή τη χρονιά η πίστα της Αυστραλίας, στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.
Φέτος, Ferrari και Red Bull θα κάνουν τη ζωή της Mercedes-Benz πιο δύσκολη, μιας και οι δύο ομάδες έχουν δυναμικότερα ( όπως καυχιούνται) μονοθέσια. Στην πρωταθλήτρια ομάδα, τη Mercedes-benz τη θέση του περσινού πρωταθλητή, του Νίκο Ρόσμπεργκ την έχει αναπληρώσει ο Βάλτερι Μπότας. Το πρωτάθλημα, λοιπόν, αρχίζει!

Mercedes

· Λιούις Χάμιλτον
· Βαλτέρι Μπότας

Ferrari

· Σεμπάστιαν Φέτελ
· Κίμι Ραϊκόνεν

Red Bull

· Ντάνιελ Ρικιάρντο
· Μαξ Φερστάπεν

Williams

· Φελίπε Μάσα
· Λανς Στρολ

McLaren

· Φερνάντο Αλόνσο
· Στόφελ Φαντόρν

Renault

· Νίκο Χούλκενμπεργκ

· Τζόλιον Πάλμερ

Force India

· Σέρχιο Πέρεζ
· Εστεμπάν Οκόν

Haas

· Ρομάν Γκροζάν
· Κέβιν Μάγκνουσεν

Toro Rosso

· Κάρλος Σάινθ
· Ντανιίλ Κβιάτ

Sauber

· Μάρκους Έρικσον
· Πασκάλ Βερλάιν

Keywords
Τυχαία Θέματα