Champions League: Στον τελικό η Ρεάλ κόντρα σε μια "συγκινητική" Ατλέτικο


Η Ατλέτικο μπήκε στο γήπεδο σαν... λυσσασμένη. Αποφασισμένη να παλέψει "μέχρι τελευταίας ρανίδος", όπως έγραφε και το πανό των οπαδών της την παραμονή του αγώνα στο ξενοδοχείο. Και μέσα σε 16 λεπτά έκανε το... θαύμα να μοιάζει με εφικτό στόχο.

Μόλις στο 12' ο Σαούλ με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από κόρνερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νάβας. Το Βιτέντε Καλντερόν πήρε φωτιά. Μια κόκκινη... λάβα έτοιμη να κατασπαράξει τη Ρεάλ. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε νέα... έκρηξη.

Ο Τόρες κέρδισε πέναλτι από τον Βαράν, ο Γκριεζμάν το εκτέλεσε εύστοχα. 2-0. Η Ατλέτικο έκανε τα δύο απ' τα τρία βήματα που ήθελε μέσα σε ένα τέταρτο, την ώρα που η Ρεάλ έμοιαζε ζαλισμένη στα σκοινιά.

Η "βασίλισσα" ισορρόπησε το παιχνίδι από το 20' και μετά, ξεκίνησε να βγαίνει μπροστά απειλητικά, να κερδίζει στημένες φάσεις, απειλή για την εστία του Όμπλακ. Πάνω απ' όλα, βρήκε την ηρεμία της. Έπαιξε το ποδόσφαιρο που ξέρει. Έψαξε το γκολ με υπομονή. Και το βρήκε. Στο 42' ο Μπενζεμά με μαγική κίνηση πέρασε τρεις παίκτες στη γραμμή του άουτ, γύρισε στον Κρος, το σουτ του Γερμανού έδιωξε ο Όμπλακ και ο Ίσκο από τη μικρή περιοχή πήρε το "ριμπάουντ", μείωσε σε 2-1 και επί της ουσίας τελείωσε την πρόκριση.

Η Ατλέτικο έφτασε μία «ανάσα» από την ισοφάριση του σκορ του αγώνα του Μπερναμπέου, αλλά το γκολ του Ίσκο της «έκοψε» τα «πόδια». Η ομάδα του Σιμεόνε απείχε πλέον τρία τέρματα από το σκορ πρόκρισης, έχοντας μπροστά της ένα ημίχρονο και την... άνετη Ρεάλ.

Το πρώτο «σημάδι ζωής» της Ατλέτικο στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 67ο λεπτό, με τον Νάβας να βγάζει σωτήρια τις προσπάθειες των Καράσκο και Γκαμεϊρό.

Η ομάδα του Σιμεόνε συνέχισε να παλεύει, ψάχνοντας ακόμη ένα γκολ, το οποίο σχεδόν βρήκε με τον Γκαμεϊρό στο 77' να βλέπει την προσπάθειά του να καταλήγει κόρνερ. Παρά τη συγκινητική προσπάθειά της, η Ατλέτικο δεν μπόρεσε να αποφύγει την προδιαγεγραμμένη μοίρα της μετά το γκολ του Ίσκο στο πρώτο ημίχρονο.

Το τελικό σφύριγμα του Τσακίρ βρήκε τη Ρεάλ να πανηγυρίζει μία «γλυκιά» ήττα πρόκρισης (2-1) στον τελικό της 3ης Ιουνίου στο Κάρντιφ, με τη Γιουβέντους να αποτελεί το τελευταίο εμπόδιό της στο δρόμο για το 12ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα