Champions League: Η Γιούβε δεν είναι Παρί: Στα ημιτελικά με το 0-0 της Βαρκελώνης


Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε πάθει το... κάζο του αιώνα από τη Μπαρτσελόνα πριν από λίγες εβδομάδες. Είδε το υπέρ της 4-0 του πρώτου αγώνα να ανατρέπεται και τη Μπάρτσα να φτάνει το πολυπόθητο 6-1. Η Γιουβέντους, όμως, δεν είναι Παρί.

Οι Ιταλοί έχουν μια πολύ βαριά φανέλα και από τη στιγμή που στο πρώτο ματς στο Τορίνο κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-0 των Καταλανών, ήταν δεδομένο πως δεν θα την πατούσαν όπως οι Γάλλοι. Οι παίκτες του Αλέγκρι μπήκαν στο γήπεδο χωρίς φόβο, μπήκαν με σκοπό να βρουν

ένα γκολ που θα τους απλοποιούσε ακόμα περισσότερο τα πράγματα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, αλλά παρ' όλο που δεν τα κατάφεραν, τους αρκούσε να κάνουν σωστά αυτό που ξέρουν να κάνουν οι Ιταλοί καλύτερα απ' τον καθένα στον κόσμο. Να αμυνθούν αποτελεσματικά.

Η Μπαρτσελόνα είχε ορισμένα ξεσπάσματα επιθετικά, όπου δημιούργησε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο η Γιούβε κατάφερε να τους κρατήσει σχετικά μακριά από την εστία του Μπουφόν και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στην αντεπίθεση.

Όσο η ώρα περνούσε και το 0-0 δεν ξεκολούσε, το άγχος της Μπαρτσελόνα έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Ο Λουίς Ενρίκε "φόρτωσε" την επιθετική του γραμμή, την ώρα που ο Αλέγκρι έβαζε αμυντικούς, η Μπαρτσελόνα όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο έχανε όλες τις ελπίδες της, με τη Γιούβε να κρατάει με ευκολία το 0-0.

Το φινάλε του ματς βρήκε τους οπαδούς της Μπάρτσα σε ένα καταπληκτικό standing ovaion να τραγουδούν για την ομάδα τους, παρά την αποτυχία πρόκρισης και τους παίκτες της Γιουβέντους να πανηγυρίζουν μια τεράστια και απολύτως δίκαιη πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, έχοντας κρατήσει στο μηδέν για δύο παιχνίδια τη μεγάλη τους αντίπαλο.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο (78' Μασεράνο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (58' Αλκάθερ), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Γιουβέντους (Μάξι Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (83' Λεμινά), Ντιμπάλα (75' Μπαρτσάλι), Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν (88' Ασαμόα)

Keywords
Τυχαία Θέματα