Έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας - Έξω από τράπεζα


Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη πριν από λίγα λεπτά σε υποκατάστημα Eurobank στην οδό Σανταρόζα στην Αθηνα.

Είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφώνημα σε ιστοσελίδα στις 22:05 και η αστυνομία αφού απέκλεισε την περιοχή είχε εντοπίσει ένα σχολικό σακίδιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο άνδρες έφτασαν έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας με μηχανή και άφησαν την τσάντα με τον εκρηκτικό

μηχανισμό. Εκεί βρισκόταν και ένας φύλακας, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές.

Οι πυροτεχνουργοί περίμεναν να εκπνεύσει ο χρόνος που είχε δώσει ως διορία ο άγνωστος ο οποίος είχε τηλεφωνήσει στις 10.05' σε ιστοσελίδα προειδοποιώντας για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Ο χρόνος ήταν 35' και κατά πάγια τακτική, πριν επέμβουν οι πυροτεχνουργοί με το ειδικό ρομποτάκι εξουδετέρωσης μηχανισμών περιμένουν μερικά λεπτά επιπλέον για λόγους ασφαλείας.

Στην προκειμένη περίπτωση αυτό ήταν επιβεβλημένο να γίνει για τον επιπλέον λόγο ότι είχε εντοπισθεί το ύποπτο σακίδιο, το οποίο, όπως αποδείχθηκε περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό άγνωστης έως τώρα συνδεσμολογίας και ισχύος.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο υποκατάστημα της τράπεζας και στα γύρω κτίρια.

Η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου είχε διακοπεί εγκαίρως από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Αυτή την ώρα παραμένει αποκλεισμένη η κυκλοφορία τόσο στη Σταδίου, όσο και στην Πανεπιστημίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα