Aibo: Το νέο κατοικίδιο ρομπότ της Sony ! (pics &vids)


Η Sony παρουσιάζει το νέο ρομπότ-σκύλο Aibo 11 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου μοντέλου. Η νέα έκδοση δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες, μιας και πλέον μοιάζει όντως για σκύλο, ενώ και η τεχνολογία που το συνοδεύει είναι σημαντικά εξελιγμένη.

Η Sony επισημαίνει ότι το νέο Aibo μπορεί να σχηματίσει συναισθηματικό δεσμό με τα μέλη της οικογένειας παρέχοντάς τους

αγάπη, στοργή, χαρά και παρέα.

Το μάτια του νεόυ Aibo αποτελούνται από οθόνες OLED και χάριν στους αισθητήρες και την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μπορεί πλέον να αναγνωρίζει πρόσωπα και να αποφεύγει τα εμπόδια σε ένα δωμάτιο. Ακόμη, είναι εφικτή η διαχείριση με φωνητικές εντολές και η αποθήκευση φωτογραφιών στο cloud.

Σύμφωνα με τη Η Sony, η συμπεριφορά του Aibo είναι προσαρμόσιμη, μαθαίνοντας τι κάνει χαρούμενος τους ιδιοκτήτες του και στη συνέχεια προσαρμόζεται σε διάφορα περιβάλλοντα. Χρησιμοποιεί τεχνολογία deep learning για την ανάλυση των ήχων και των εικόνων που προέρχονται από τη σειρά των αισθητήρων του Aibo και cloud data για να μάθει από τις εμπειρίες άλλων Aibo και των ιδιοκτητών τους.

Υπάρχει ένα app που ονομάζεται My Aibo και χρησιμεύει για να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του σκύλου, να δείτε τις φωτογραφίες που έχει τραβήξει η κάμερά του και να κάνετε διάφορα downloads από το store. Το Aibo απαιτεί συνδρομή 26 δολαρίων τον μήνα, σου δίνει Wi-Fi και LTE συνδεσιμότητα, cloud backup και πρόσβαση στα app features.



Επίσης με 26 δολάρια, η Sony πουλά το παρακάτω κόκκαλο, το Aibone.

Keywords
Τυχαία Θέματα