2017 "Έτος Καποδίστρια" - Η ΚΕΔΕ τιμά τον πρώτο μεταρρυθμιστή Κυβερνήτη της Ελλάδος

14:01 9/2/2017 - Πηγή: Pagenews

H εκδήλωση ήταν υπο την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO και τη συνεργασία του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ".

Στην ομιλία του εκτός απο τις αναφορές του στην ανάγκη να τιμήσουμε την ξεχωριστή προσωπικότητα του Πρώτου Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους επεσήμανε την αναγκαιότητα να εμπνευστούμε όλοι απο το παράδειγμα του Ιωάννη Καποδιστρια

όσοι ασχολούνται με την πολιτική μια και αποτελεί ακόμα και σήμερα πρότυπο ηγεσίας και άσκησης εξουσίας.

Όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος,πήρε την απόφαση στο ετήσιο τακτικό Συνέδριο της να ανακηρύξει επίσημα το 2017 ως έτος Ιωάννη Καποδίστρια.

Τι είπε χαρακτηριστικά:

" Θέλουμε με την απόφασή μας αυτή αφενός να τιμήσουμε τον πρώτο μεταρρυθμιστή Κυβερνήτη της Ελλάδος, αφετέρου να υπογραμμίσουμε την αποφασιστικότητά μας ως αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού να προχωρήσει επιτέλους η αναγκαία μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.

Θεωρούμε το 2017 ως έτος σταθμό στην προσπάθεια να προχωρήσουν επιτέλους οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία μας.

Η ΚΕΔΕ έχει προσέλθει στο δημόσιο διάλογο με πολύ ξεκάθαρες θέσεις.

Απαιτούμε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, που θα πάνε την χώρα μπροστά.

Απαιτούμε τη δημιουργία ενός νέου Κράτους,επιτελικού στη λειτουργία και Μικρότερου σε μέγεθος.Πιο παραγωγικού και με μικρότερο κόστος για το φορολογούμενο.

Περισσότερου ευέλικτου.

Απαιτούμε Μεταρρύθμιση στο Κράτος σε όλους τους τομείς του:

Στην οικονομία, στην Παιδεία, στην υγεία, στις κοινωνικές πολιτικές , στην πολιτική για το περιβάλλον και τη χωροταξία.

Θέλουμε μεταρρυθμίσεις με βάση την αρχή της εγγύτητας, της επικουρικότητας και της αποτελεσματικότητας.

Με ουσιαστική αποκέντρωση.

Με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης οικονομικά αυτοδύναμους και λειτουργικά αυτοτελείς.

Να ενσωματώσουμε στο μοντέλο λειτουργίας μας τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές, σεβόμενοι πάντοτε τις εθνικές ιδιαιτερότητες.

Απαιτούμε αλλαγές που θα επιδεικνύουν σεβασμό στη δυνατότητα να αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες για τα ζητήματα που της αφορούν, χωρίς την παρέμβαση του Κεντρικού Κράτους."

Keywords
Τυχαία Θέματα