«Βόμβα» με μαϊμού – διατροφολόγο των σταρ του Κολωνακίου – Πιάστηκε στα «πράσα» (video)

Χυμούς πορτοκάλι, αυγού και πολύ αγγουράκι baby πρότεινε στους πελάτες και τις πελάτισσές του προκειμένου να χάσουν τα περιττά κιλά και να βγουν κομψοί στις παραλίες.

Ο λόγος για διαιτολόγο – μαϊμού, χωρίς πτυχίο, που είχε μετατρέψει τα καφέ του Κολωνακίου σε γραφείο του, σύμφωνα με το Star. Μάλιστα, το “κασέ” του ήταν ιδιαίτερα “τσουχτερό” καθώς ζητούσε 50-80 ευρώ για κάθε επίσκεψη. Ένα από τα “τρανταχτά” επιχειρήματα που επιστράτευε; Ερχόμενος από τη Βενεζουέλα, υποστήριζε πως πολλά

μοντέλα που αναδείχτηκαν “Μις Υφήλιος” οφείλουν το καλλίγραμμο κορμί τους σε εκείνον και στην “ειδική” διατροφή του.

Μετά από δεκάδες καταγγελίες στην Ένωση Διατροφολόγων Ελλάδας, ο μαϊμού – διατροφολόγος πιάστηκε στα πράσα, σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Η Ένωση Διατροφολόγων – Διαιτολόγων Ελλάδας θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες.



Ακολουθεί ανακοίνωση της Ένωσης Διατροφολόγων – Διαιτολόγων Ελλάδας για περιστατικά δράσης «μαϊμού» – διατροφολόγων:

«Μετά από καταγγελίες που είχαν περιέλθει στην ΕΔΔΕ, το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 σε κεντρικό καφέ του κέντρου της Αθήνας, ήρθαμε σε επαφή με πρόσωπο που παρουσιαζόταν ως “γιατρός διαιτολόγος” (χωρίς φυσικά να παρουσιάζει τη σχετική βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος) και δρούσε κατά τρόπο προφανώς παράνομο και επικίνδυνο. Αφού διαπιστώθηκαν όλα αυτά, από μέλη της ΕΔΔΕ, τέθηκαν άμεσα υπόψιν των αστυνομικών αρχών.

Ο ανωτέρω “διαιτολόγος” ακολουθούσε την τακτική να προβάλλει τη δράση του αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου και των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενος μάλιστα και πελάτες από τον καλλιτεχνικό χώρο, πραγματοποιούσε δε τις συναντήσεις (με τους ανυποψίαστους για την πραγματική του ιδιότητα) πελάτες σε εξωτερικούς χώρους (καφέ – ζαχαροπλαστεία της Αθήνας), όπου εξέταζε τους πελάτες και παρείχε και τα σχετικά διαιτολόγια. Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι δεν προέκυπτε να τηρεί γραφείο ή να δηλώνει σχετική διεύθυνση, πραγματοποιούσε συνεχιζόμενα και επαναλαμβανόμενα ραντεβού σε αυτούς τους χώρους.

Όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό η διενέργεια διαιτολογικών πράξεων από μη διαιτολόγους και μάλιστα υπό τις ανωτέρω συνθήκες, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτό από την κοινότητα των διαιτολόγων, καθώς όχι μόνο τίθεται ζήτημα διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, αλλά και υποβιβασμό του κύρους του επαγγέλματος.

Θα πρέπει ιδιαιτέρως να τονισθεί ότι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα προσήγαγαν τον ανωτέρω στο αστυνομικό τμήμα και εξέτασαν όχι μόνο την παραβίαση της διάταξης περί παράνομης άσκησης επαγγέλματος, αλλά και αυτή της απόπειρας απάτης. Καταγράφηκαν τα στοιχεία και η ΕΔΔΕ -όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις- θα προβεί στις κατά νόμο ενέργειες.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων περιπτώσεων που η ΕΔΔΕ εντόπισε, έθεσε υπόψιν των αρχών και ήδη έχουν προκύψει και οι σχετικές καταδίκες από τα αρμόδια ποινικά δικαστήρια ή ενέργειες από άλλες διοικητικές αρχές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες περιπτώσεις:

Γνωστής σε τηλεοπτικά πάνελ όπου δήλωνε ψευδώς ότι είναι Κλινική Διαιτολόγος χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος αλλά και χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για απόκτηση της

“Διάσημου διαιτολόγου” των Νοτίων προαστίων που αυτοχαρακτηρίζονταν ως ειδικός διαιτολόγος χωρίς να κατέχει βασικό πτυχίο διαιτολογίας

Σε άλλες περιπτώσεις οι ενέργειές μας οδήγησαν άτομα που καταχρηστικά χρησιμοποιούσαν το τίτλο του διαιτολόγου διατροφολόγου ή παρεμφερή με αυτόν να αναδιπλωθούν και να απομακρύνουν το σχετικό τίτλο.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι:

Γνωστής βιολόγου στη Β. Ελλάδα όπου αναγκάστηκε μετά από παρέμβασή μας και ενώπιον ποινικών κυρώσεων να αναδιπλωθεί εγκαταλείποντας τη χρήση του τίτλου του διαιτολόγου διατροφολόγου

Διάσημης βιοπαθολόγου των Β. Προαστίων όπου παρόμοια με την παραπάνω περίπτωση αναδιπλώθηκε και αυτή εγκαταλείποντας το τίτλο του ειδικού της διατροφής και περιορίζεται πλέον σε γενικόλογες αναφορές σε ακαδημαϊκές σπουδές που δεν τις αποδίδουν επαγγελματικά δικαιώματα Διαιτολόγου Διατροφολόγου

Η ΕΔΔΕ καθιστά σαφές σε κάθε πλευρά, ότι η καθ’ οιονδήποτε τρόπο άσκηση διαιτολογικών πράξεων απαιτεί την κατοχή της βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος του ΠΔ 133/2014, η οποία μόνη αυτή πιστοποιεί ότι ο διαιτολόγος έχει τα νόμιμα προσόντα για την άσκηση του επαγγέλματος.

Καλούμε και πάλι την Ελληνική Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο να υιοθετήσει τις προτάσεις μας υιοθετώντας αυστηρότερες ποινές στους παραβάτες και προχωρώντας σε σύσταση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου στο οποίο θα οργανωθούν όλοι οι διαιτολόγοι που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Η ΕΔΔΕ είναι θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των διαιτολόγων και θα συνεχίσει να κάνει τα πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας για να τα υπερασπιστούμε».

Πηγή: Star

Βίντεο: Star

Keywords
Τυχαία Θέματα