«Στο πόδι» το αμφιθέατρο – Καταχειροκροτήθηκε ο αριστούχος τετραπληγικός, Νείλος Ψαθάς (εικόνες)

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε η τελετή βράβευσης ενός 27χρονου αριστούχου αποφοίτου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο Νείλος Ψαθάς, με εκ γενετής τετραπληγία, κατάφερε να αριστεύσει και μόλις ήρθε η στιγμή της βράβευσής του, ένα ολόκληρο αμφιθέατρο σηκώθηκε “στο πόδι”. Άπαντες χειροκροτούσαν συγκινημένοι, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε ο 27χρονος όλα αυτά τα χρόνια και παρά τις δυσκολίες, τα κατάφερε.

Δίπλα του συνεχώς ήταν η μητέρα του, που κρατούσε το μικρόφωνο αλλά και ο πατέρας του, που κρατούσε το χαρτί με τον

όρκο. Έτσι, ο Νείλος Ψαθάς εκφώνησε τον όρκο αποφοίτησης.

Το αμφιθέατρο σείστηκε με χειροκροτήματα, όταν του απονεμήθηκε το πτυχίο, αλλά και όταν ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θανάσης Λουκάς, τον βράβευσε ως πρωτεύσαντα απόφοιτο, με βαθμολογία 8,08.

«Δεν μου αρέσει να διαχωρίζω, αλλά ο συγκεκριμένος απόφοιτος είναι αξιέπαινος, όχι μόνο επειδή κατάφερε παρά τις δυσκολίες να ολοκληρώσει τις σπουδές του αλλά και να αριστεύσει», σχολίασε ο Κοσμήτορας, κ. Λουκάς.

Μιλώντας στον Ταχυδρόμο, ο 27χρονος αναφέρθηκε στην απόφασή του να φοιτήσει στο συγκεκριμένο τμήμα. «Μπήκα το 2010 με παρότρυνση του αδερφού μου που ήταν ήδη φοιτητής στο συγκεκριμένο τμήμα. Η φοίτηση ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτητική. Το πρόγραμμα σπουδών είναι δύσκολο, υπάρχουν απαιτητικά μαθήματα και θέλει μεγάλη αφοσίωση. Με πολύ προσπάθεια τα κατάφερα», είπε αναφερόμενος στην πολύτιμη στήριξη που είχε τόσο από τους γονείς τους όσο και από τους καθηγητές του.

Παράλληλα, με τις σπουδές του, ο κ. Ψαθάς εργαζόταν είτε part time είτε full time από απόσταση σε εταιρεία ως προγραμματιστής, στην οποία εξακολουθεί να δουλεύει.

Πηγή: Ταχυδρόμος

Φωτογραφίες: Ταχυδρόμος

Keywords
Τυχαία Θέματα