Το διαδικτυακό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για το ΚΕΑ (video)

«Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) αποτελεί μια ολιστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού», αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας πως κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι «να επανεντάξει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που μέχρι σήμερα βρίσκονταν έξω από τις παροχές του κοινωνικού κράτους, στον βασικό κορμό μιας κοινωνίας που αναδιοργανώνεται».

«Το

ΚΕΑ στηρίζει ήδη 630.869 συμπολίτες μας με προοπτική οι δικαιούχοι να φτάσουν τους 700.000», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας, επισυνάπτοντας ένα βίντεο σχετικά με την παρέμβαση του προγράμματος κατά του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η σχετική ανάρτηση:

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα για το ΚΕΑ διαρθρώνεται σε τρεις πυλώνες στηρίζοντας πολύπλευρα αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη:

Ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος είναι η οικονομική ενίσχυση. Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση στο σύστημα ηλεκτρονικά με βάση το εισόδημα που είχε τους τελευταίους 6 μήνες, ώστε να αναπληρώνεται η απώλεια εισοδήματος το συντομότερο δυνατό. Το ΚΕΑ, όμως, δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης «επιδοματικού τύπου».

Παράλληλα με την άμεση οικονομική ενίσχυση προβλέπεται και η πρόσβαση σε μια σειρά από συμπληρωματικά προγράμματα και κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτός είναι ο δεύτερος πυλώνας του προγράμματος που δίνει πρόσβαση στους δικαιούχους σε:

χαμηλά κοινωνικά τιμολόγια παροχών ηλεκτρικής ενέργειας και νερούδωρεάν ένταξη παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούςδωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψηδωρεάν τρόφιμα

Ο τρίτος πυλώνας παρέχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας με προγράμματα του ΟΑΕΔ. Το 10% των ανέργων-δικαιούχων του ΚΕΑ θα μπουν στην αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 13.000 νέες θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα