Goldman Sachs: Υψηλές προσδοκίες από το Λονδίνο μετά το Brexit

Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ αφήνει πολλά πράγματα έξω από τον έλεγχο της Goldman Sachs, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Λόιντ Μπλανκφέιν, ενώ αναμένει να γεμίσουν τα νέα ευρωπαϊκά γραφεία της εταιρίας, που βρίσκονται υπό κατασκευή στο Λονδίνο.

«Στο Λονδίνο. Η GS συνεχίζει να επενδύει

στα νέα μεγάλα ευρωπαϊκά γραφεία μας εδώ. Αναμένω/ελπίζω να τα γεμίσουμε, αλλά τόσα πολλά είναι έξω από τον έλεγχό μας.#Brexit», έγραψε την Δευτέρα στο twitter ο Μπλανκφέιν.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα κατασκευάζει ένα κτίριο στο Λονδίνο για τους 6.000 εργαζομένους της στη χώρα, αλλά η εταιρία χρειάζεται να διασφαλίσει ότι μπορεί να εξυπηρετεί τους πελάτες της στην ΕΕ μετά το Brexit και ίσως έχει περιορισμένη πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά από τη Βρετανία.

Επίσης, η Goldman είχε την ευελιξία να προσαρμόσει τον αριθμό των ορόφων που θα χρησιμοποιήσει στο νέο κτίριο, σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος, αλλά δεν έχει δεσμευθεί ότι θα καταλάβει όλο το κτίριο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Goldman ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να ενοικιάσει γραφεία σε νέο κτίριο στη Φρανκφούρτη, αποκτώντας χώρο για έως 1.000 υπαλλήλους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα