Το Twitter εγκαταλείπει το «αυγό» στην εικόνα προφίλ – Ποιος είναι ο λόγος της αλλαγής

Πριν από 7 χρόνια το Twitter είχε εισάγει ως εικόνα προφίλ ένα αυγό για τους νέους χρήστες, υπονοώντας ότι θα «γεννηθούν» μέσα από αυτό για να γίνουν οι καλύτεροι χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

Πλέον το αυγό αυτό θα πάψει να υπάρχει και στη θέση του θα εμφανιστεί ένα προεπιλεγμένο avatar ουδέτερου φύλου για τους νέους χρήστες. Ο λόγος αυτής της αλλαγής είναι ότι πολλοί χρήστες χρησιμοποιούσαν την εικόνα αυγού για να παρενοχλούν άλλους χρήστες, ενώ η κίνηση

αυτή προτίθεται να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα trolling στην πλατφόρμα.

Η νέα εικόνα προφίλ που θα αντικαταστήσει το αυγό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Twitter το «αυγό» είχε συνδεθεί με το trolling «κάτι που αποτελεί αδικία για τους ανθρώπους που είναι νέοι χρήστες στην πλατφόρμα και δεν έχουν αλλάξει την εικόνα του προφίλ τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Twitter.

Η νέα εικόνα θα ενθαρρύνει τους χρήστες να ανεβάζουν τις δικές τους φωτογραφίες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Guardian, επειδή η ανακοίνωση της αλλαγής έγινε στις 31 Μαρτίου, πολλοί χρήστες θεώρησαν ότι πρόκειται για αστείο εξαιτίας της Πρωταπριλιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα