Τι δεν πρέπει να κάνεις στα social media όταν χωρίσεις

Μερικά χρόνια πριν, σε περίπτωση χωρισμού, υπήρχαν ελάχιστες περιπτώσεις να μαθαίνεις νέα του πρώην – εκτός αν σήκωνες το ακουστικό για να τον πάρεις τηλέφωνο. Σήμερα με τα social media να είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένα με την καθημερινότητά μας, τις συνήθειες, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, ένας χωρισμός γίνεται πιο περίπλοκος. Διότι αν δεν είσαι προσεκτικός με τη χρήση τους, είναι πιθανό να βλέπεις διαρκώς μπροστά σου τον/την πρώην σου! Τι πρέπει λοιπόν να αποφύγεις

στα social media όταν χωρίσεις;

Στο Facebook status. Αν είσαι από εκείνους που έβγαζες στη φόρα καθετί που αφορά στη σχέση σου, το πιθανότερο είναι τώρα να το μετανιώνεις. Ευτυχώς το facebook σου δίνει τη δυνατότητα να αποκρύψεις το «relationship status» ώστε να το ανανεώσεις όταν θα είσαι πιο σίγουρος ή θα αισθάνεσαι πιο άνετα με το να κάνεις αποκαλύψεις σε φίλους και γνωστούς. Επίσης σε περίπτωση που επιλέξεις να δηλωθείς ως single ή χωρισμένος, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε «προστατεύει», αφού σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις το «διάλειμμα» από τον πρώην που σημαίνει ότι θα βλέπεις λιγότερα post και φωτογραφίες του στο timeline σου. Κάτι είναι κι αυτό.

Να τον/τη διαγράψεις από φίλο; Ιδού το μεγάλο δίλημμα. Αν τον διαγράψεις από φίλο στέλνεις το μήνυμα ότι δεν θέλεις να τον/την ξαναδείς στα μάτια σου ή ότι δεν θέλεις να έχεις καμία επαφή – που ενδεχομένως να ισχύει. Αν όμως δεν θέλεις αφενός να κόψεις κάθε επαφή και αφετέρου να ξέρεις λεπτομέρειες για την καθημερινότητά του, τότε μπορείς να επιλέξεις να αποκρύψεις τα update του status του/της από τον τοίχο σου.

Προσοχή με τα ποστ. Μπορεί να έχεις συνηθίσει να εκφράζεις τις απόψεις και τα συναισθήματά σου μέσω των social media να εκφράζετε τις σκέψεις σας, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να είσαι διπλά προσεκτικός/ή. Για παράδειγμα δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να «αναφωνήσεις» κάτι του τύπου «ποτέ δεν αισθάνθηκα καλύτερα» αμέσως μετά τον χωρισμό ή σπόντες για τον άλλον αν είσαι ο πληγωμένος της υπόθεσης.

Και με τις φωτογραφίες; Παλιότερα θα μπορούσες να σκίσεις και να κάψεις τις φωτογραφίες του πρώην και θα το ευχαριστιόσουν κιόλας. Τώρα πώς θα απαλλαγείς από όλες τις ψηφιακές φωτογραφίες που έχουν γεμίσει τους λογαριασμούς σου; Μια καλή αρχή είναι να αρχίσεις να κάνεις untag.

Απέφυγε να παρακολουθείς τον λογαριασμό του άλλου. Από τη μια μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα ειδικά αν τον δεις σε μια φωτογραφία με κάποιον που δεν ήξερες ή να θεωρήσεις ότι περνάει ζωή χαρισάμενη – παρόλο που κατά βάθος μπορεί να υποφέρει. Από την άλλη το ρίσκο είναι μεγάλο να κάνεις κατά λάθος like σε κάτι που ο πρώην δεν πρέπει να ξέρει ότι κοίταζες!

Keywords
Τυχαία Θέματα