«Θρίλερ» με την παραίτηση του πρωθυπουργού στον Λίβανο: Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του

Το παναραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, σαουδαραβικής ιδιοκτησίας, το al-Arabiya al-Hadath, μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, ότι απετράπη σχέδιο δολοφονίας εναντίον του λιβανέζου πρωθυπουργού Σαάντ αλ-Χαρίρι στη Βηρυτό, πριν από μερικές ημέρες.

Δείτε επίσης: Αιφνιδιαστική παραίτηση του πρωθυπουργού του Λιβάνου

Λιβανέζοι αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Ο Χαρίρι μετέβη χθες στη Σαουδική Αραβία και σήμερα ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του καταδικάζοντας τους γειτονικούς εχθρούς του Ριάντ, το Ιράν και την Χεζμπολάχ, και εκφράζοντας

φόβους για τη ζωή του.

«Εκείνοι που σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό Χαρίρι απενεργοποίησαν τα παρατηρητήρια τη στιγμή που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του», μετέδωσε το Arabiya επικαλούμενο την ίδια πηγή.

Η Τεχεράνη λέει ότι η παραίτηση του πρωθυπουργού θα προκαλέσει εντάσεις

Tο Ιράν ανακοίνωσε ότι η παραίτηση του πρωθυπουργού του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι θα προκαλέσει ένταση στον Λίβανο και στην περιοχή.

Ο Χαρίρι κατηγόρησε το Ιράν και τον σύμμαχό του στον Λίβανο, την Χεζμπολάχ, ότι προκαλούν εντάσεις στον αραβικό κόσμο κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του νωρίτερα σήμερα.

«Η επανάληψη από τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου των μη ρεαλιστικών και ανυπόστατων κατηγοριών των σιονιστών, των Σαουδαράβων και των Αμερικανών κατά του Ιράν αποτελεί ένδειξη ότι η παραίτηση αυτή είναι ένα νέο σενάριο για την πρόκληση εντάσεων στον Λίβανο και στην περιοχή», ανέφερε σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών ο εκπρόσωπός του Μπαχράμ Κασεμί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα