Συγκροτήθηκε η επιτροπή της Βουλής για τον «φάκελο της Κύπρου»

Συγκροτήθηκε η «Επιτροπή Μελέτης του Φακέλου της Κύπρου» που από την πλευρά της Βουλής των Ελλήνων.

Η Επιτροπή σε συνεργασία με την αντίστοιχη επιτροπή που έχει συγκροτήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μελετήσει το κοινό υλικό που τους προσεχείς μήνες θα δημοσιοποιηθεί.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής

των Ελλήνων Κώστας Αθανασίου και μέλη οι:

Αντώνης Βγόντζας, Δικηγόρος, Έλλη Δρούλια, Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής, Λεωνίδας Καλλιβρετάκης, Διευθυντής Ερευνών, Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Ηλίας Νικολακόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Σαββαΐδης, Πρέσβης ε.τ., Τάσος Σακελλαρόπουλος, Ιστορικός – Ιστορικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Αρχειονόμος, Βάσω Τσακανίκα, Διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, Μάγδα Φυτιλή, Ιστορικός.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτης, η όλη επεξεργασία του συνολικού αρχειακού υλικού που αφορούσε την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που είχε δημιουργηθεί την περίοδο 1986-88, έχει προχωρήσει πολύ γρήγορα και σε Αθήνα και σε Λευκωσία.

Γίνονται παράλληλες αναζητήσεις, διασταυρώσεις, αρχειοθετήσεις, αποχαρακτηρισμοί εγγράφων και σε άλλα αρχεία στην Ελλάδα όπως αυτά που υπάρχουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθούν και όποια άλλα έγγραφα και στοιχεία υπάρχουν και σε ιδιωτικά ιστορικά και πολιτικά αρχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα