Το 65% των πολιτών υπέρ των μέτρων που παρουσίασε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Θετικά κρίνουν παραπάνω από τους μισούς Έλληνες την επίσκεψη του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που έκριναν ως θετικά τα κοινωνικά μέτρα που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Αυτό αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση

που διενέργησε η εταιρεία Alco, για λογαριασμό του News247. Η έρευνα καταγράφει τη στάση της κοινής γνώμης απέναντι σε κοινωνικού χαρακτήρα κυρίως μέτρα, τα οποία παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της ΔΕΘ, αμέσως μετά την επίσκεψη Μακρόν, καθώς και για γενικότερες πολιτικές της κυβέρνησης για την εργασία και την επιχειρηματικότητα: Το 60% δηλώνει υπέρ των μέτρων στήριξης της εργασίας που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ και το 65% υπέρ των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Στο ερώτημα “πιστεύετε ότι η επίσκεψη Μακρόν θα ενισχύσει τις γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, το 48% απαντά “ναι”, το 28% “όχι” και το 24% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Το 65% θεωρεί θετική την εξαγγελία για χορήγηση έως 15.000 ευρώ σε 100.000 μικρές επιχειρήσεις και της επιχορήγησης 100% για ίδρυση καινοτόμων επιχειρήσεων. Το 15% θεωρεί αυτή την εξαγγελία αρνητική. Το 20% δεν ξέρει/ δεν απαντά.

Το 77% κρίνει θετικά την ενίσχυση των εργαζόμενων που είναι απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα, ενώ το 9% αρνητικά.

Το 55% κρίνει θετικά την κατάργηση του αυτόφωρου για χρέη στο δημόσιο, ενώ το 25% αρνητικά.

Το 70% κρίνει θετικά το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης ενώ το 15% αρνητικά.

Το 81% κρίνει θετικά το ζεστό γεύμα για 120.000 μαθητές στα σχολεία, ενώ το 9% αρνητικά.

Το 69% κρίνει θετικά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τις οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο δημόσιο, τις τράπεζες και τα ταμεία, ενώ 12%.

Και το 84% κρίνει θετικά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανέργων και ανασφάλιστων, ενώ το 7% την κρίνει αρνητικά.

Ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών και σε ένα θέμα, που είχε γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ειδικότερα στο ερώτημα “θεωρείτε ότι η απόφαση να αναλάβει η πολιτεία τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης είναι προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση;” το 50% απαντά προς τη σωστή κατεύθυνση, το 34% απαντά προς τη λάθος κατεύθυνση και το 16% δεν ξέρει/ δεν απαντά.

Πηγή: News247

Keywords
Τυχαία Θέματα