Στο νοσοκομείο Κούρδος μετά από ρατσιστική επίθεση 20 ατόμων στο Λονδίνο

20 άνθρωποι συμμετείχαν σε «βάρβαρη» επίθεση εις βάρος του νεαρού που είχε αιτηθεί άσυλοΟ νεαρός παραμένει στο νοσοκομείο σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάστασηΗ αστυνομία έχει συλλάβει εννιά υπόπτους

Εννέα ύποπτους συνέλαβε η βρετανική αστυνομία έπειτα από μια «βάρβαρη» επίθεση εις βάρος ενός νεαρού αιτούντος άσυλο στην οποία συμμετείχαν 20 άνθρωποι στο νότιο Λονδίνο.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως έγκλημα μίσους, είπαν ότι ο 17χρονος Κούρδος ιρανικής καταγωγής υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μετά την επίθεση που σημειώθηκε

λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε μια στάση λεωφορείου όπου περίμενε με δύο φίλους του κοντά σε μια παμπ στο Κρόιντον.

«Εκτιμάται ότι οι ύποπτοι ρώτησαν το θύμα από που κατάγεται και όταν επιβεβαίωσαν ότι ήταν αιτών άσυλο τον κυνήγησαν και του επιτέθηκαν με βαρβαρότητα«, δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Γκάρι Κασλ.

Hate crime has no place in London, Britain or anywhere else. The perpetrators of Friday’s attack in Croydon will be brought to justice. pic.twitter.com/qxNa0KiCSQ

— Sadiq Khan (@SadiqKhan) 2 Απριλίου 2017

«Υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο ως αποτέλεσμα της επίθεσης με επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι από μια μεγάλη ομάδα δραστών«.

Ο νεαρός παραμένει στο νοσοκομείο σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση που δεν θεωρείται ότι είναι απειλητική για τη ζωή του.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι προέβησαν σε εννέα συλλήψεις με τους οκτώ να παραμένουν υπό κράτηση, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες τριών ακόμη προσώπων που θέλουν να ταυτοποιήσουν.

«Παρότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, τώρα γνωρίζουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων–περίπου 20–εμπλέκονται στην επίθεση«, είπε ο Κασλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα