«Πυρά» Σκουρλέτη κατά ΔΝΤ, Σόιμπλε και Στουρνάρα

«Επί μνημονίων υπάρχει προσπάθεια υποτίμησης της περιουσίας για να κερδίσουν κάποιοι», καταγγέλλει ο Σκουρλέτης Επίθεση για την καθυστέρηση της αξιολόγησης σε ΣόιμπλεΔΝΤ

«Αυτά που λέω για την ΔΕΗ τα έλεγα από την πρώτη ημέρα», επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι όταν

έχεις απέναντί σου ανθρώπους που δεν σέβονται την υπογραφή τους, που θέτουν συνεχώς καινούρια θέματα κατά το δοκούν, είσαι υποχρεωμένος να τα λες όλα.

«Σχετικά σύντομα θα κλείσει η αξιολόγηση καθώς προσπαθούμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες που δημιουργούν ανασφάλεια με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες» συμπλήρωσε ο υπουργός αποδίδοντας την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης στον εκλογικό κύκλο της Ευρώπης και στην «παρελκυστική τακτική του ΔΝΤ και του Β. Σόιμπλε για να φέρουν στα όρια τη χώρα και να κερδίσουν όσα μπορούν περισσότερα».

Κατηγόρησε επίσης τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι «σιγοντάρει με τις δημόσιες παρεμβάσεις του τις θέσεις του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε». Υποστήριξε ότι συμπεριφέρεται ως πολιτικό πρόσωπο και όχι ως κεντρικός τραπεζίτης, κάνοντας λόγο για «προκλητική και υπονομευτική στάση».

Κατηγόρησε τους δανειστές ότι δεν τιμούν τις συμφωνίες που έχουν γίνει για τη ΔΕΗ, είπε πως επί υπουργίας του σώθηκαν τα δίκτυα, καθώς ο ΑΔΜΗΕ διατηρεί τον δημόσιο χαρακτήρα του. Εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι υπονομεύει το εθνικό μέτωπο σύμφωνα με το οποίο πρέπει να υπάρχει μία επιχείρησης ενέργειας με δημόσιο χαρακτήρα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επανέλαβε πως τον καλύπτει απόλυτα η πρόσφατη ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι «αγωνιζόμαστε για τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης ηλεκτρισμού».

«Πάντα επί μνημονίου, υπήρχε η προσπάθεια να υποτιμηθεί η αξία της περιουσίας και κάποιοι να κερδίσουν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στο πλαίσιο ενός αρνητικού συμβιβασμού κάνουμε ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα και να δούμε φως στην άκρη του τούνελ, συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα