Πώς σχετίζεται το σεξ με την παραγωγικότητα στη… δουλειά;

Πώς μπορείτε να γίνετε πιο παραγωγικοί στη δουλειά κάνοντας σεξ; Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι κάνουν σεξ έχουν καλύτερη διάθεση στη δουλειά την επόμενη ημέρα με αποτέλεσμα να αισθάνονται και πιο ικανοποιημένοι με το επάγγελμά τους και να είναι πιο αποδοτικοί.

Το συμπέρασμα προέκυψε μετά την παρακολούθηση 159 έγγαμων υπαλλήλων για δύο εβδομάδες από τους ερευνητές του Κολεγίου Επιχειρηματικότητας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Κηθ Λιβιτ.

Οι θετικές συνέπειες του σεξ στην επαγγελματική απόδοση ήταν ίδιες σε άνδρες και γυναίκες και διαρκούσαν για τουλάχιστον 24 ώρες. Οι ορμόνες που εκκρίνονται κατά την ερωτική επαφή ευνοούν το αίσθημα ανταμοιβής και το συναισθηματικό δέσιμο, που και τα δύο βελτιώνουν τη διάθεση.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι επειδή η ερωτική επαφή συνεπάγεται έκκριση ορμονών που σχετίζονται με το αίσθημα της ανταμοιβής και το συναισθηματικό δέσιμο, λειτουργεί ως φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης του ατόμου.

Η έρευνα εντοπίζει και αυτό που επιδρά αρνητικά στην ερωτική ζωή των εργαζομένων που δεν είναι άλλο από το εργασιακό στρες.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Management.

Keywords
Τυχαία Θέματα