Η απάντηση της ΑΕΚ στον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας για το γήπεδο

Η ΑΕΚ σε μακροσκελή απάντησή της στα όσα ειπώθηκαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου του Άρη Βασιλόπουλου υποστηρίζει πως ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας ουσιαστικά επιθυμεί να μην κατασκευαστεί το γήπεδο της ΑΕΚ στον ιστορικό της χώρο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«-Η παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης στην ΑΕΚ

έγινε από τη Βουλή των Ελλήνων κατά πλειοψηφία.

-Προσβλήθηκε στο ΣτΕ από το Δήμο με άμεση συνέπεια να καθυστερήσει τις διαδικασίες για δέκα μήνες και το ΣτΕ δικαίωσε την ΑΕΚ, κρίνοντας τον νόμο συνταγματικό και την παραχώρηση της επιπλέον έκτασης, νόμιμη. Τι θέλει να μας πει ο δήμαρχος; Ότι θέτει εαυτόν υπεράνω του ελληνικού κοινοβουλίου και του ΣτΕ;

-Οι θέσεις στάθμευσης του γηπέδου ρυθμίστηκαν βάσει νόμου και κρίθηκαν σωστές και από το ΣτΕ, όταν συζητήθηκε εκεί ο νόμος.

-Ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας πρωτοτυπεί παγκοσμίως, όταν θέλει το γήπεδο να έχει 3000 θέσεις στάθμευσης. Σε όλες τις πόλεις που γίνονται νέα γήπεδα ποδοσφαίρου, απαγορεύονται οι θέσεις στάθμευσης προκειμένου να χρησιμοποιούνται τα μέσα σταθερής τροχιάς. Θα καταστρέψει την πόλη του! Θυμίζουμε πως το παλαιό γήπεδο δεν είχε καμία θέση στάθμευσης και τώρα υλοποιούνται συνολικά 360.

-Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και στη διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο Δήμος είχε την χειρότερη συμπεριφορά από όλους τους φορείς. Όχι μόνο δεν διατύπωσε τις απόψεις του εντός του ορίου των εξήντα ημερών, αλλά ζήτησε και παρατάσεις που καθυστέρησαν την έγκριση της ΜΠΕ για να πει, όπως πάντα τα τρία τελευταία χρόνια, μία από τα ίδια.

-Τελικά και ο απαιτούμενος διάλογος με την κατάθεση απόψεων από όλους τους φορείς έγινε και η διαδικασία ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την κείμενη διαδικασία και η ΜΠΕ υπεγράφη από τον υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη και εγκρίθηκε με ό,τι προβλέπει ο νόμος. Δεν πρέπει λοιπόν να συμμορφωθεί ο Δήμος; Τι μας είπε σήμερα ο δήμαρχος; Θέλει εκ νέου διάλογο; Για πόσα χρόνια νομίζει ότι μπορούμε να συζητάμε για ένα τόσο μεγάλο έργο; Για πόσα ακόμα χρόνια επιθυμεί να μείνει η ΑΕΚ χωρίς γήπεδο;».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο φάκελος αδείας για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι έτοιμος από τις 15.01.2013! Η άδεια δεν μπορεί να εκδοθεί, επειδή ο Δήμος δεν εγκρίνει ένα τυπικό χαρτί. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια!

Και κάτι τελευταίο. Η ΑΕΚ θα εμμείνει στην ήπια γραμμή που έχει ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να προκαλεί και χωρίς να υβρίζει. Είναι μόνιμη η έκκληση στους φιλάθλους μας να παραμείνουν ψύχραιμοι, όπως έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στις προκλήσεις αλλά και στις συνεχείς προσβολές από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Η ΑΕΚ, κύριε δήμαρχε, επ’ ουδενί δεν επιθυμεί την τρομοκρατία στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Το μόνο που επιθυμεί στο κέντρο της πόλης μας είναι το γήπεδό μας, που θα αποτελεί διαχρονικά το σύμβολο της περιοχής και των προσφυγικών γενιών που την δημιούργησαν, την τίμησαν και την έκαναν γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα