«Όνειρο» το θέρετρο που σχεδιάζει η Aedas στη νότια Κίνα (εικόνες)

Αντικείμενο ονείρων, αντικείμενο πόθου είναι το πολυτελές θέρετρο που σχεδίασε το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο Aedas στη νότια Κίνα.

Η παράκτια κινεζική πόλη Zhuhai βρίσκεται σε διαδικασία μετάλλαξης του αστικού περιβάλλοντός της, καθώς προορίζεται να συμπεριλάβει ένα πυκνοδομημένο, μείζονος σημασίας χρηματοοικονομικό κέντρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αρχιτέκτονες του Aedas σχεδίασαν -και κέρδισαν τον διαγωνισμό για την «Zhuhai Hengqin Tianhu Hotel Development»- το πολυτελές θέρετρο,

«το οποίο κάθεται στην ομορφιά της φύσης, προσφέροντας καταφύγιο άνεσης και χαλάρωσης, εν μέσω της πολύβουης ζωής στην πόλη» (όπως οι ίδιοι σημειώνουν).

Το θέρετρο θα βρίσκεται στη νήσο Hengqin και ο σχεδιασμός του Aedas παραπέμπει στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής με τις χαρακτηριστικά επικλινείς σκεπές (αρχιτεκτονικό ύφος, τυπικό της περιοχής Lingnan στην οποία ανήκουν και τα μαγευτικά βουνά Nanling).

Οι σκεπές χρησιμεύουν για να γεννήσουν «μια εμπειρία αποκλειστικής και ερμητικής φιλοξενίας που έχει βαθιές ρίζες στην τοπική κουλτούρα» τονίζουν οι αρχιτέκτονες.

Πέραν του ότι αυτός ο σχεδιασμός προστατεύει την κατασκευή από τους τροπικούς κυκλώνες, διευκολύνοντας την αποστράγγιση των νερών της βροχής, «η σχεδίαση εκφράζει, με μια σύγχρονη πινελιά, την όμορφη, παραδοσιακή στέγη με τα αετώματα και τη διακοσμητική κορυφή και, ταυτόχρονα, αποτίει φόρο τιμής στην κουλτούρα του Lingnan» υπογραμμίζουν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα