Οι περικοπές στις αστυνομικές δυνάμεις στο επίκεντρο της πολεμικής εναντίον της Μέι

Η προεκλογική ατζέντα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι επικεντρώνεται στο ζήτημα της ασφάλειαςΑπό τη θέση του υπουργού Εσωτερικών το διάστημα 2010-2016, η Μέι είχε την ευθύνη για τη μείωση κατά 20.000 του αριθμού των αστυνομικώνΟ αντίπαλός της Τζέρεμι Κόρμπιν ασκεί δριμεία κριτική για αυτή την απόφαση

Η προεκλογική ατζέντα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, λίγο πριν τις εκλογές, επικεντρώθηκε στο ζήτημα της ασφάλειας.

Μετά την ανακοίνωση από την αστυνομία των ονομάτων δύο εκ

των δραστών και την αποκάλυψη ότι ο ένας από αυτούς ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι δέχτηκε επικρίσεις για την μείωση του αριθμού των αστυνομικών.

Η τρίτη τζιχαντιστική επίθεση στη Βρετανία τους τελευταίους μήνες

Στην τρίτη τζιχαντιστική επίθεση στη Βρετανία τους τελευταίους μήνες ο Μπατ και δύο άλλοι δράστες έπεσαν με το φορτηγό τους πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου το απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να μαχαιρώνουν αδιακρίτως ανθρώπους που συναντούσαν στην περιοχή Borough Market.

Η διαμάχη μεταξύ των δύο αντιπάλων

Από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών το διάστημα 2010-2016, η Μέι είχε την ευθύνη για τη μείωση κατά 20.000 του αριθμού των αστυνομικών σε Αγγλία και Ουαλία, κάτι το οποίο ο κύριος αντίπαλός της, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ και ότι είναι αρκετός λόγος για να παραιτηθεί.

Η Μέι πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Κόρμπιν για έλλειψη πυγμής στο θέμα της τρομοκρατίας. Ο αρχηγός των Εργατικών έχει δεχτεί κριτική επειδή ψήφισε κατά της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και εξέφρασε επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά στην αντίδραση των αστυνομικών απέναντι σε επιθέσεις με την εντολή να πυροβολούν για να σκοτώσουν.

Η επίθεση του Σαββάτου ακολουθεί την επίθεση αυτοκτονίας με 22 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά, σε συναυλία στο Μάντσεστερ πριν από δύο εβδομάδες αλλά και την επίθεση τον Μάρτιο κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι όταν ο δράστης έριξε το φορτηγό του πάνω σε πεζούς στην Γέφυρα του Γουέστμίνστερ στο Λονδίνο.

«Πρέπει να δίνεται προτεραιότητα εκείνους που θεωρούνται ύποπτοι ότι προετοιμάζουν επίθεση»

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στην διάθεση πόρων για εκείνους που θεωρούνται ύποπτοι ότι προετοιμάζουν επίθεση ή που παρέχουν ενεργό στήριξη για την προετοιμασία επίθεσης. Ο Μπατ δεν εντασσόταν στην κατηγορία αυτή όταν η αστυνομία ερεύνησε τελευταία φορά την περίπτωσή του.

Η Μέι δεν απάντησε στις επανειλημμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων την Δευτέρα σχετικά με τις περικοπές στις αστυνομικές δυνάμεις τις οποίες η ίδια είχε επιβλέψει, αλλά είπε ότι ο προϋπολογισμός για την αντιτρομοκρατία έχει διασφαλιστεί και ότι η αστυνομία διαθέτει τα απαραίτητα μέσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα